SON DAKİKA
Hava Durumu

Daireyi verdi koltuğu kaptı

Buz Rezidans’ta bir daire Kılıçdaroğlu’nun kızına, bir daire de Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürünün kardeş

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Daireyi verdi koltuğu kaptı

Buz Rezidans’ta bir daire Kılıçdaroğlu’nun kızına, bir daire de Kılıçdaroğlu’nun özel kalem müdürünün kardeşine 4’te 1 fiyatına satıldı. İddiaya göre, ilk daire ile İlgezdi başkanlık, ikinci daire ile de eşi, CHP’den vekillik için ‘olur’ aldı.


İçişleri Bakanlığı'nın hakkındaki soruşturma sonrası görevden aldığı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, hem kendi Belediye Başkanlığı'nı hem de eşinin CHP'den milletvekili oluşunu, adının karıştığı yolsuzluk ve usulsüzlüklerle garantilediği iddia ediliyor. İlgezdi'nin, Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürüne, değeri 1 milyon TL olan daireyi 225 bin TL'ye sattıktan 1 gün sonra CHP'deki başkan adaylığı kabul edilirken, yine Kılıçdaroğlu'nun kızına yapılan benzer satış sonrasında ise eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin milletvekili adaylığının kabul edildiği ortaya çıktı. Resmi belgelere göre, dairelerin Kılıçdaroğlu ve yakınlarına 225 bin TL'den satıldığı görülürken, aynı dönemde diğer dairelerin de 750 bin TL ile 1 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satıldığı görülüyor.


VER DAİREYİ, AL BAŞKANLIĞI
CHP'den girdiği 30 Mart 2014 seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İlgezdi'nin Belediye Başkan Adaylığı CHP tarafından 7 Şubat 2014'te kabul edildi. Ancak adaylığın kabulünden sadece 1 gün önce yani 6 Şubat'ta İlgezdi'nin parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdür Ömer Tuncay Ceylan'ın kardeşi Onur Okay Ceylan'a, 1 Milyon TL'lik daireyi 4'te 1 fiyatına yani 225 bin TL'ye sattığı ortaya çıktı. İddiaya göre ballı indirimle Kılıçdaroğlu'nun en yakın adamına peşkeş çekilen milyonluk dairenin satışından sadece 1 gün sonra kabul edilen adaylıkla İlgezdi başkanlık koltuğunu garantilemiş oldu.

EŞİNİN VEKİLLİĞİ DE ŞÜPHELİ
Sadece Battal İgezdi'nin Ataşehir Belediye Başkanılğı'na giden süreci değil, eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin CHP'den milletvekili oluşu da şaibeli. Zira bayan İlgezdi'nin milletvekili adaylığı da Kılıçdaroğlu ailesine yapılan şaibeli bir daire satışından sonra gerçekleşti. İddiaya göre 7 Haziran 2015 yerel seçimlerinden aylar önce bayan İlgezdi, CHP'den milletvekili adayı olmak için kulislere başladı. Seçimlerden 1 yıl öncesine denk düşen bu tarihte ise yani 10 Temmuz 2014'te, CHP lideri parti Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun, değeri 1 milyon lire olan Buz Rezidans'ın 17. Katındaki 87 numaralı daireyi sadece 225 bin TL'den satın aldığı ortaya çıktı. Böylece milletvekili adaylığı da garantilenmiş oldu.

VATANDAŞA 1 MİLYON, KILIÇDAROĞLU'NA 225 BİN
Kılıçdaroğlu'nun yakınları 225 bin TL'ye daireyi alırken, aynı Buz Rezidans'taki diğer daireler 750 bin ila 1 milyon lira fiyatlardan satıldı. İşte birkaç örnek:
B. Makine Sanayi ve Tic. A.Ş.'ye 8'inci kat 44 numaralı daire 13 Temmuz 2015'te 1 milyon TL'ye satıldı.
K. Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne 2'nci kat 12 numaralı daire 3 Eylül 2014'te 780 bin TL'ye satıldı.
S.Y.'ye 1'inci kat 9 numaralı daire 23 Aralık 2014'te 750 bin TL'ye satıldı.
A.N.E.'ye 6'ncı kat 31 numaralı daire 29 Aralık 2014'te 750 bin TL'ye satıldı.
H.İ.'ye 13'üncü kat 67 numaralı daire, 5 Temmuz 2013'te 650 bin TL'ye satıldı.
Zeynep Kılıçdaroğlu (Kemal Kılıçdaroğlu'nun kızı) 17. Kat 87 numaralı daire 10 Temmuz 2014'te 225 bin TL'ye satıldı.
Onur Okay Ceylan (Kılıçdaroğlu'nun özel kaleminin kardeşi) 6 Şubat 2014'te 225 bin TL'ye satıldı.

VURGUNA SAHİP ÇIKMIŞTI
Hükümeti yolsuzlukla itham eden Kılıçdaroğlu, milyarlık vurguna karıştığı iddiasıyla görevden alınan CHP'li Ataşehir belediye başkanına sahip çıkmış, görevden alındığı günün ertesinde ise Ataşehir Belediyesi'nde İlgezdi ile birlikte toplantı düzenlemişti. Kılıçdaroğlu 11 Aralık'ta düzenlediği toplantıda "Tüyü bitmemiş yetim için sonuna kadar konuşacağım. (...) "Belediye başkanlarımıza dokundurtmayacağım" sözleriylu vurgunun arkasında durmuştu.


SABAH

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.