SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev kavşağın yüzde 60'ı tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2014 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dev kavşağın yüzde 60'ı tamamlandı
Yaklaşık 400 kilometrelik Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesi üzerindeki en büyük kavşak olarak inşa edilen ve yapımı yaklaşık 2 yıldır süren Karsak kavşağında çalışmaların yüzde 60’lık bölümü tamamlandı. Bugüne kadar tam 40 bin kamyon dolgu malzemesi kullanılan kavşak en geç 2016’da açılacak.
Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ve Körfez geçiş projesi kapsamında Orhangazi sınırları içinde yer alan Karsak kavşağında çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Hem Gemlik, hem de Orhangazi’ye giriş-çıkış olarak hizmet verecek olan yoncalı kavşağın yüzde 60’lık kısmı tamamlandı.
Orhangazi-Bursa kara yolu üzerindeki Karsak kavşağında dolgu yapılarak oluşturulan yonca kavşak otoyol projesi üzerindeki en büyük kavşak olacak. Bursa-İstanbul kara yoluna nazaran çukur bir alanda inşa edilen kavşak için bugüne kadar tam 40 bin kamyon dolgu malzemesi inşaat sahasına taşındı.
Köprü ve tünel inşaatı ve otoyol ile birlikte eş zamanlı olarak yapımı devam eden Karsak kavşağının inşaatını yürüten Makyol İnşaat yetkilileri, kavşağı 2015 sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.