SON DAKİKA
Hava Durumu

Dikkat! Trafikte sizin de başınıza gelebilir

Bursa'da bir vatandaş, fahrî trafik müfettişinin yazdığı cezayı dava edip iptâl ettirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dikkat!  Trafikte sizin de başınıza gelebilir

Tekstil firması sahibi Mehmet Tunç'a şehrin en kalabalık caddesinde makas attığı gerekçesiyle bin 228 lira ceza geldi. Gelen cezayı inceleyen Tunç, cezanın açıklamasını okuduğunda büyük şaşkınlık yaşadı. Cezanın, Bursa'nın en işlek caddesinde ve trafiğin en yoğun olduğu saatte trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmekten geldiğini gördü. O saatte cezanın yazıldığı caddede trafiğin yoğun olduğunu ve makas atma imkanın olmadığını belirten vatandaş, soluğu Avukat Aylin Doğan'ın yanında aldı. Cezanın bir fahrî trafik müfettişi tarafından yazıldığı belirlendi.
Hemen cezanın iptali için mahkemeye başvuru yapıldı. Cezayı yazan fahrî trafik müfettişinin fotoğraflı ve görüntülü delil sunamaması üzerine ceza Sulh Ceza Hakimliği'nce iptâl edildi.
Müvekkiline yazılan haksız cezanın iptâl edildiğini ifade eden Avukat Aylin Doğan, "Müvekkilimiz bize başvuru yaptı. Cezanın tanzim edildiği yer, Bursa'da trafiğin en yoğun olduğu yer. Müvekkilim, bu saatte burada trafiği tehlikeye düşürecek bir hareket yapmasının imkânsız olduğunu belirtti. Biz de sulh ceza hakimliğine cezanın iptâli için müracaatta bulunduk ve bu kararın hukuka aykırı olduğunu söyledik. Fahrî trafik müfettişi tarafından düzenlenen cezada herhangi bir video ve fotoğrafın delil olarak sunulmadığını belirttik. Konuyu değerlendiren sulh ceza hakimi iddialarımızı haklı buldu ve bin 228 liralık cezayı iptâl etti" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.