SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a; 'Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Suriye açıklamasına ilişkin, "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. B

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanı'ndan Trump'a; 'Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump'ın Suriye açıklamasına ilişkin, "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı söyledik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz." dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn ile ortak basın toplantısı düzenledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye açıklamasını değerlendiren Çavuşoğlu, "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Biz hiçbir tehditten korkmayacağımızı söyledik. Ekonomik tehditle bir yere varılamaz" dedi. Çavuşoğlu, sınırda 30 kilometre güvenli bölge önerisine ilişkin, "Türkiye’nin kararlılığından sonra bu fikri ortaya attılar, buna karşı değiliz." değerlendirmesinde bulundu.
"Trump üzerinde ciddi baskı var"
Suriye'den çekilme konusunda ABD Başkanı Trump'ın üzerinde ciddi baskı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Güvenlik birimleri (Suriye'den) çekilmemesi için baskı yapıyor." diye konuştu. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.