SON DAKİKA
Hava Durumu

Dışişleri 'endişeliyiz' dedi!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan ve aşırı söylemleri

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri 'endişeliyiz' dedi!
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan ve aşırı söylemleri dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmalarının endişeyle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “22-25 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemleri dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmaları tarafımızdan endişeyle karşılanmıştır. Yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemlerin son dönemlerde Avrupa genelinde güç kazandığına tanık olunmakta her fırsat ve zeminde bu tehlikeye dikkat çekilmekteydi. Ekonomik krizin etkilerinin halen devam ettiği AB ülkelerinde, seçmenlerin tepkisel oylarının AB kurumları tarafından doğru okunması, yeni parlamento kompozisyonunun sonuçları en uygun şekilde değerlendirmesi ve buna göre gerekli önleyici politikaları belirlemesi beklentimizdir. Seçimler sonrası dönemde ortaya çıkacak yeni AB liderliğinin de, AB bünyesindeki bu tepkisel çıkış ve küresel gelişmeleri göz önünde tutarak siyasi ve ekonomik alanlarda AB’nin yeniden etkin ve saygın bir oyuncu olmasını sağlamak yönünde politikalar izlemesi önem taşımaktadır. Bu, hem Avrupa projesinin hem Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği açısından elzemdir” denildi. Açıklamada, Türk kökenli parlamenterlerin yeni oluşacak Avrupa Parlamentosu’nda yer alacak olmalarının memnuniyet verici bir gelişme olduğu da belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.