SON DAKİKA
Hava Durumu

'Disko'daki işkenceyi Meclis'e yazdı

Er Uğur Kantar’ın “disko”da işkence sonucu öldüğü iddialarının ardından, üç kez disko cezası alan bir asker yaşadıklarını Meclis

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2011 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2011 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Disko'daki işkenceyi Meclis'e yazdı
Er Uğur Kantar’ın “disko”da işkence sonucu öldüğü iddialarının ardından, üç kez disko cezası alan bir asker yaşadıklarını Meclis’e yazdı. Dayak yediğini söyleyen asker, “Lağım gibi bir yerde, fareler arasında bekletildim” dedi.

KKTC’de vatani görevini yapan er Uğur Kantar’ın “disko” olarak bilinen “disiplin koğuşu”nda gördüğü kötü muamele sonucu yaşamını yitirmesi “askerde işkence” iddialarını gündeme taşıdı.

Edinilen bilgiye göre; ismini açıklamak istemeyen G. adlı bir asker, yaşadığı işkenceyi TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na yazdığı dilekçeyle anlattı.

Askerliğini 95. Zırhlı Tugay, 1. Tank Taburu’nda yaptığını belirten G., 3 kez disko cezasına çarptırıldığını söyledi.

Zaman gazetesinin haberine göre; gardiyan askerlerin diskoya giren birçok kişiyi içi insan dışkısıyla dolu Betebet bir lağıma soktuğunu iddia eden G., "İçerisi pislik doluydu ve lağım farelerinden yere basamıyorduk. Yaklaşık 10 dakika bu pislik içerisinde bekledikten sonra bizi 50 metrelik bir hat boyunca süründürdüler. Hortumla üzerimize su tuttular. Her yerimde sivilce benzeri şeyler çıktı" dedi.

Gardiyanların kocaman karavanalarla mahkumlara yemek taşıttıklarını aktaran G., başlarındaki kişilerin de yürüyüş esnasında vücutlarının çeşitli yerlerine vurduğunu belirtti.

Gadiyanların erlere, "uzuneşek" "telden tele koşma" ve "gökten yıldız toplama" gibi oyunlarla da eziyet yaptığını öne sürdü.

Yaşadıkları nedeniyle intihar girişiminde bulunduğunu belirten asker, “Bu yaşadıklarımı başkalarının da yaşamasını istemiyorum. Orada iken çektiğimiz eziyetlerin psikolojim üzerindeki olumsuz etkilerini halen daha çekmekteyim” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.