SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet Cape Town'a hilal heyeti gönderecek

İslam'da zaman birliğini sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı ilk adımı attı. Diyanet, Cape Town'a Hilal heyeti gönderecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2013 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2013 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyanet Cape Town'a hilal heyeti gönderecek
İslam'da zaman birliğini sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı ilk adımı attı. Diyanet, Cape Town'a Hilal heyeti gönderecek.


Diyanetin vakit hesaplama biriminden üç astronom ve Ankara Üniversitesi Astronomi ve UzayBilimleri Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sacit Özdemir, 1434 Zilhicce Hilali'ni gözlemlemek üzereGüney Afrika'nın Cape Town şehrine gidecek.

Cape Town'a heyetin 1 Ekim'de varacağı ifade edildi. Hilalin görüneceği ilk geceyi Güney yarım kürede 5 Ekim olarak hesaplayan uzman ekip, o anı canlı yayın ile İslam alemine izlettirecek.

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Diyanet İşler Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez şunları söylemişti:

"Astronomi bilimi bize hilalin hangi gün, hangi saatte nerede görüleceğini gösteriyor. Bu hesapo kadar kesindir ki bu hesap şaştığı zaman kıyamet kopar. Dünyanın dengesi bozulur. Diyanet TV'den arkadaşlarımız ve astronomi uzmanlarımız bu sene bir çelişki dahayaşatmamak için hilalin görüneceği Güney Afrika'nın Capetown şehrine gidecekler ve oradan bize hilali canlı yansıtacaklar. Bir rasathane çalışmamız var. Astronomi uzmanlarımızlatoplantılarımız devam ediyor. Bazıları bize netlik açısından Toroslar ile Gerede'yi işaret ediyor. Nerede yapacağımıza karar vermedik ama Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir rasathanesi, gözlemevi olacak"

haber7

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.