SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyanet'ten Suriye'ye yardım seferberliği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü ''Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı'' kampanyası kapsamında yola

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2013 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2013 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı'nın yürüttüğü ''Şimdi Suriye'ye Yardım Zamanı'' kampanyası kapsamında yola çıkan 4 yardım tırı, Suriye'ye gönderildi.


 
Isparta'dan yola çıkan yardım tırları, Kilis'e geldi. Gıda malzemeleri taşıyan tırlar, daha sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye hareket etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Dış İlişkiler Müdürlüğü Konvoy Sorumlusu Taşkın Bumin Ayrancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle 25 Aralık 2012'de Suriye'deki olaylar nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda kalan Suriyeliler için yardım kampanyası başlatıldığını hatırlattı.

Suriye'deki ''hayatta kalma'' mücadelesine de katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Ayrancı, şunları kaydetti: ''Kampanyaya katılım için vatandaşlarımız tüm GSM operatörlerinden 5601'e 'Suriye' yazarak mesajlar gönderdiler. Ayrıca halkımız, vakıf ve başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinde online bağışta bulundular. Yardım malzemeleri Isparta'nın Uluborlu ilçesindeki gıda deposunda toplanıyor. Şu anda 4 tırı Suriye'ye gönderdik. Bunun yanında 22 tırı daha Suriye'ye göndereceğiz.''

Ayrancı, 4 tırda toplam 4 bin 464 koli gıda malzemesi bulunduğunu, ayrıca Suriye'ye battaniye, yatak ve mutfak malzemeleri de gönderileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.