SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır'da asker görev başında

 

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2014 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyarbakır'da asker görev başında
 

DİYARBAKIR’A 5 TABUR ASKER SEVK EDİLDİ KENTTE 2 BİN ASKER HAZIR KITA BEKLETİLİYORDiyarbakır’da çıkan olayların ardından sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi üzerine kente çevre illerden 5 taburluk 2 bin asker sevk edildi.
Diyarbakır'da, IŞİD'in Kobane'ye saldırılarını protesto eden gruplar, kenti savaş alanına çevirdi. Son bilgilere göre bölge genelinde 14 kişinin ölümüne neden olan olaylar üzerine Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Van gibi illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Olayların en yoğun yaşandığı şehirler arasında yer alan Diyarbakır’a çevre illerden 5 tabur asker sevk edildi. Dün gece Diyarbakır Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından, kentin önemli noktalarına tank, kirpi, kobra diye tabir edilen zırhlı araçlar yerleştirildi. Olası eylemlere karşı Jandarma Özel Harekat timleri başta olmak üzere 2 bin asker hazır kıta bekletiliyor.

8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'da IŞİD'i protesto eylemleri kentin her köşesinde devam ederken, çıkan olaylarda 8 kişi hayatını kaybetti. Terör örgütü IŞİD'in Kobani'nin doğusunu ele geçirip bayrağını dikmesi ve ilçenin tamamı için harekete geçmesinin ardından Diyarbakır'da düzenlenen Kobani protestolarında ortalık savaş alanına döndü. Yetkililer, yaptıkları çalışmada olaylarda ölen 5 kişinin kimliklerini tespit ettiklerini ve bu kişilerin hastanelerin morglarında bulunduğunu, hastanelerde durumları ağır yaralıların da bulunduğu, başka ölüm olaylarının olup olmadığının araştırıldığını kaydetti. Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, kentte çıkan olaylarda ölü sayısını 8 olarak açıklarken, ölenlerden 5'inin Hüda-Par'lı olduğu yönünde bilgiler aldıklarını, diğer 3 kişinin ise kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Böğürcü, Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün kentten ayrıldığı yönünde sosyal medyada çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve görevinin başında olduğunu da söyledi.
Kent genelinde 8 kişinin hayatını kaybettiği olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilanının ardından gece de devam eden olaylar nedeniyle valiliğin talebi üzerine askerler önlem amaçlı şehre gelirken, askerler, kentin önemli bölgelerine konuşlandırılarak, zaman zaman olaylara da müdahalelerde bulundu. Gece saat 02.00 itibariyle şehre tanklarla giren askerler önemli noktalara konuşlandırılırken, bir çok semtte gece yarısı çok sayıda silah seslerinin yükseldiği duyuldu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.