SON DAKİKA
Hava Durumu

Dizilere ödül töreninde protesto

TUROB, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan Türk dizilerinin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verdi. Törene, sinemacı Aslan'

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TUROB, Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan Türk dizilerinin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verdi. Törene, sinemacı Aslan'ın protestosu damga vurdu.


 
Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayan ve turizmin gelişmesinde önemli rol oynayan başarılı Türk dizilerinin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verdi.

Törende, Necattin Aslan adlı bir sinemacı, Bakan Günay'ın konuşmasından önce aniden sahneye fırlayarak, ekonomik sıkıntılar çektiğini söyledi.
Kendisini sahneden indirmek isteyen görevlilere tepki gösteren Aslan, ''35 yıllık sinemacıyım, terörist değilim. Hiçbir ödülüm yok. Hayatım boyunca böyle bir şeye katılmadım. 1985'te 'Osmancık' dizisini çektik. Atların üstünde, arkalara takla atan adamdım. Milletimi, devletimi seviyorum. Hayatta hiçbir şeyim yok. Kiramı bile veremiyorum. Sadece sinema yaptım'' diye konuştu.

Yeni sinema kanunu hazırlığı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Türkiye sineması için yeni bir kanun hazırlığımız var, Bakanlar Kurulu'na geçtiğimiz hafta sevk ettim ve sanıyorum önümüzdeki toplantılarda bunun sunumunu yapacağım'' dedi.

Dizilerle çok yakın bağlarının yeni yeni kurulduğunu aktaran Günay, ''Diziler, kendiliğinden Türkiye'yi dünyaya çıkardılar. Önceki yıllarda birçok dizinin adını ve oyuncularını ben yurt dışından öğrendim. Önce orada telaffuz edildiğini duydum, merak edip bakmaya başladım. Orta Doğu'nun güneyinden Rusya'ya kadar, Asya ortalarından Avrupa'nın ortalarına kadar birçok bakan arkadaşım bana espri yapıyor. 'Biz gezilerimizi ve toplantılarımızı sizin dizilerinize göre ayarlıyoruz' diyor. Bu çok güzel bir gelişme'' diye konuştu.

Eleştirilere yanıt

Sanatçı Halit Ergenç de ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisine yapılan eleştirilere işaret ederek, ''Bir televizyon dizisi, insanların kafasında sorular yaratıp, bu sorulara cevap verme isteği uyandırıp, tarihi gerçekleri öğrenmeye yönlendirir'' diye konuştu.

Törende, konuşmaların ardından Muhteşem Yüzyıl, Kurtlar Vadisi, Kuzey Güney, Ezel, Suskunlar, Binbir Gece, Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Yalan Dünya adlı dizilerin yapımcı ve oyuncularına teşekkür plaketi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.