SON DAKİKA
Hava Durumu

Doğu terörü lanetledi

Bingöl, Van ve Mardin'de bir araya gelen binlerce vatandaş, 'Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü' ile terör örgütü PKK'nın saldırıları

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Doğu terörü lanetledi
Bingöl, Van ve Mardin'de bir araya gelen binlerce vatandaş, 'Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü' ile terör örgütü PKK'nın saldırılarını kınadı.

Bingöl merkez Yenişehir Mahallesi'ndeki Saat Kulesi önünde toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" , "Vatan sana canım feda" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları atarak, terör örgütü PKK'yı ve hain saldırılarını kınadı.


Büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, sloganlar eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.


Sivil Toplum Kuruluşları adına hazırlanan açıklamayı Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, okudu.



Terörü kınadıklarını vurgulayan Tan, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki terör olaylarına karşı Bingöl'deki sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları olarak gerçekleştirdikleri etkinliğe katılan vatandaşlara teşekkür etti.


Tan, "15 Temmuz’dan hemen sonra Bingöl, Mardin, Hakkari, Elazığ, Bitlis, Gaziantep, İstanbul ve son olarak da Kayseri’de kahpece saldırılar sonucunda peş peşe şehit haberleri geldi. Biz biliyoruz ki bu saldırılar 15 Temmuz işgal kalkışmasından bağımsız değildir. Çünkü PKK, FETÖ, DAEŞ, DHKP-C gibi bu ülkeye musallat olmuş terör örgütlerinin yuları bir merkezin elinde olup her biri küresel üst aklın birer piyonudurlar, ambalajları farklı olsa da taşıdıkları ürün, yönetildikleri el aynıdır." dedi.




"Vatanımız ve bayrağımız için geldik"

Yürüyüşe katılan vatandaşlardan Hilal Menekşe, terör saldırılarından duydukları üzüntüyü dile getirerek, "Buraya vatanımız ve bayrağımız için geldik. Ülkemizde daha rahat şekilde yaşayabilmemiz için hepimizin bu topraklara sahip çıkması gerekiyor. Türk-Kürt kardeştir." dedi.



"Bingöl vatanına sahip çıkıyor"

Ahmet Hasanoğlu ise vatana sahip çıktıklarını göstermek için yürüyüşte yer aldıklarını söyledi. Terörün her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Hasanoğlu, "Terörle mücadelede devletin yanındayız. Hepimiz milletin birliği için, vatanın birliği için buradayız. Bingöl vatanına, milletine sahip çıkıyor." diye konuştu.


Kadri Belgin de "Vatanımıza bayrağımıza sahip çıkmaya geldik. Tüm terör örgütlerini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.



"Teröre hep birlikte lanet okuduk"

Etkinliğe destek veren Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Kürt, Türk, Zaza, terörü lanetlemek için bir arada olduklarını dile getirdi.


Kardeşliği bozmaya çalışanlar olduğunu vurgulayan Sözen, "Bugün Bingöl'de Kürtler, Türkler biriz, bir aradayız, tek sevdamız ay yıldızlı bayraklarımız. Burada teröre hep birlikte lanet okuduk. Terörün asla bizi temsil etmediğini bütün dünyaya haykıracağız. Onlar bizi bölmeye çalıştıkça bizler birleşeceğiz, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." şeklinde konuştu.



Van

Van'da ise Teröre Hayır Platformu tarafından organize edilen yürüyüş için dondurucu soğuğa rağmen binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi Soydan Kavşağı'nda bir araya geldi.



Vatandaşlar, "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve tekbirler eşliğinde İki Nisan Polisevi önüne kadar yürüdü.


Burada platform adına açıklamayı okuyan sözcü Osman Ayşin, İstanbul ve Kayseri'deki saldırıları kınadıklarını belirterek, insanlıktan nasibini almamış terör örgütleri tarafından düzenlenen saldırıların Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini söyledi.


Terör örgütleri ve arkasındaki güçlerin amaçlarına asla ulaşamayacağını ifade eden Ayşin, şunları kaydetti:


"Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılığımız ve ortaya koyacağımız milli duruş, teröre vereceğimiz en anlamlı ve en etkili karşılık olacaktır. Van halkı olarak ülkemizde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin kazanacağını tekrarlıyor, bütün terör örgütlerini, onların kalleşçe saldırılarını bir kere daha lanetliyoruz. Terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize de rahmet, yaralıları acil şifalar, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz."



PKK'ya Kürtçe tepki

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da terör örgütü PKK'ya tepkilerini Türkçe ve Kürtçe dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Vatandaşlar, "Allah PKK'ya fırsat vermesin. Allah bu belayı üzerimizden alsın. Allah boyunlarını kırsın. Bu aziz devlete, bu şirin ülkeye selamet versin. Neden Müslümanlara bu hakareti yapıyorlar. Neden polisimize, askerimize saldırıyorlar. Türk, Kürt ayırımını neden yapıyorlar. Onlar Kürt olamaz." diyerek terörü kınadılar.


Elindeki Türk bayrağıyla teröre tepkisin gösteren 66 yaşındaki 10 çocuk annesi de "Ben 10 çocuk annesiyim. Kürt'üm. Canım polisimize, askerimize feda olsun. Allah ülkeme, devletime ve bayrağıma zeval vermesin." ifadesini kullandı.


Yürüyüş, İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından son buldu.



Mardin

Mardin'de de aralarında Türk Haber-Sen ile Mardin Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yer aldığı sivil toplum kuruluşlarınca Merkez Artuklu ilçesindeki Karayolları Parkı'nda protesto düzenlendi.


Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sık sık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve"Kahrolsun PKK" sloganları attı.


Türk Haber-Sen Mardin İl Temsilcisi Şeyhmus Kanat, terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.


Ülkenin gelişmesini istemeyen karanlık odakların yeniden devrede olduğuna işaret eden Kanat, "Milli birlik ve beraberliğimizi çekemeyenler, ülkemizin gelişmesini ve ilerlemesini istemeyen karanlık odaklar yeniden sahneye çıkmışlardır." dedi.



Etkinliğe katılanlardan bazıları güvenlik önlemi alan polis memurlarına sarıldı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.