SON DAKİKA
Hava Durumu

'Dolarım yok ama değiştirecek soyadım var'

Muğla'da yaşayan Ferhat Dolar, ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlar ve dolar kurundaki ani yükselişe tepki için soyadını d

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2018 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Dolarım yok ama değiştirecek soyadım var'
Muğla'da yaşayan Ferhat Dolar, ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlar ve dolar kurundaki ani yükselişe tepki için soyadını değiştirmek istiyor.
Dalaman'da elektrik tamir işleri yapan Ferhat Dolar, Türkiye ile ABD arasında son dönemde yaşanan gerilim ve dolar kurundaki ani yükselişe tepki için soyadını değiştirmeye karar verdi. Ferhat Dolar, dün Dalaman İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne başvurup, soyadının 'Dalar' olarak değiştirilmesi talebinde bulundu.




Nüfus Müdürlüğü'nden çıkışta yaptığı açıklamada Ferhat Dolar, "ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumunu kabullenemiyorum. Çevremdeki bazı kişilerin 'Dolar' olan soyadım nedeniyle rencide edici eleştirilerde bulunmalarından rahatsız oluyorum. 'Dolar'ın başına vurun düşsün', 'Dolar, bugün uçuyorsun' gibi sözlerle soyadımla dalga geçilmesini rencide edici bulduğum için de 'Dalar' olarak değiştirme gereği duydum" dedi. Ferhat Dolar, hayatı boyunca dolar birikimi olmadığını da belirterek, "Dolarım yok ama değiştirecek soyadım var. Onu da değiştiriyorum" diye konuştu. Ferhat Dolar'ın başvurusuyla ilgili daha sonra karar verileceği belirtildi. (CNN)






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.