SON DAKİKA
Hava Durumu

Dolu uyarısı yapıldı, vatandaş araçlarının üstünü kapattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen dolu uyarısı

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dolu uyarısı yapıldı, vatandaş araçlarının üstünü kapattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış açıklamasının ardından uzmanlardan gelen dolu uyarısı İstanbulluları alarma geçirdi.
 

Geçen yılki ceviz büyüklüğündeki dolu araçlara büyük zarar vermesinin ardından çoğu lüks otomobil satan galericiler, araçların doludan zarar görmemesi için önlemlerini aldı. Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu.

Sokaklar halı, kilim ve kartonlar, hatta güneşliklerle örtülü araçlarla doldu.

İstanbul'daki kapalı otoparklarda da yoğunluk yaşanıyor.
SİGORTA ŞİRKETLERİNDEN UYARI
Sigorta şirketlerinden de mesajla dolu yağışı, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması ve sürüş güvenliği açısından gerekli önlemlerin alınması uyarısı yapıldığı öğrenildi.

İstanbul- Yağmur


'HORTUM İHTİMALİ ZAYIF'
Meteoroloji mühendisi Abdullah Kahraman, dün şu uyarıyı yapmıştı:

"Eldeki verilere göre bölgede sıradan gök gürültülü fırtınaların dışında, süper hücreli fırtına oluşumu da ihtimal dahilinde. Bunlar yine dar alanlarda ceviz büyüklüğünde dolu üretebilir, yerel sellere neden olabilirler. İlle olacak demiyorum, bunu kimse söyleyemez, ama çevre koşulları bu tip hadiselerin görüldüğü durumlara uygunluk gösteriyor. Hortum ihtimali zayıf."

Öte yandan hava sıcaklıkların bu hafta boyunca iç ve doğu bölgelerimizde hissedilir derecede artacağı ve mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde seyredeceği, batı bölgelerimizde ise yağışa rağmen önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da geçen yıl 27 Temmuz'da meydana gelen ve yaklaşık 20-25 dakika süren şiddetli dolu yağışı nedeniyle trafik durma noktasına gelmiş, hava trafiğinde de aksamalar olmuştu. Yağış nedeniyle çok sayıda araçta ciddi hasarlar oluşmuştu.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.