SON DAKİKA
Hava Durumu

Dürümlü'nün düğümü telefon çözecek

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin de yaralandığı terör saldırısına

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dürümlü'nün düğümü telefon çözecek
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında 16 kişinin yaşamını yitirdiği, 23 kişinin de yaralandığı terör saldırısına öncülük ettiği gerekçesiyle tutuklanan ve hakkında 17 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.
Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık Burhan Taş ve avukatı hazır bulundu. Taş, ifadesinde, patlayıcı yüklü bir araca öncülük etmediğini ileri sürerek, Dürümlü'de yaşanan patlamanın üzerinden uzun bir süre geçmesi nedeniyle o gün nerede olduğunu hatırlamadığını iddia etti. Üzerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyen Taş, tahliyesini istedi.
TUTUKLULUĞU DEVAM EDİYOR
Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında ise sanığın üzerine isnat edilen suçun katalog suçlardan olması, suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve sanığın üzerine atılı suç için kanunda öngörülen ceza miktarı ile verilmesi beklenen cezayı dikkate alarak tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Sanık Taş'ın avukatı, savcının tutukluluk halinin devamı yönündeki mütalaasına katılmadığını belirterek, tahliye talebinde bulundu.
TELEFON GÖRÜŞMELERİ MERCEK ALTINDA
Mahkeme, sanık Taş'ın tutukluluk halinin devamına ve terör saldırısının gerçekleştiği yılda sanığın kullandığı telefon numarasından arayan ve aranan numaraları gösterir detay liste, arama yapılan baz istasyonlarının tespiti için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) müzakere yazılmasına karar verdi. İddianamede, tutuklu sanık Burhan Taş'ın hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", 16 köylünün öldürülmesine ilişkin "kasten öldürmek" suçlarından 17 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" suçundan ise 8 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.