SON DAKİKA
Hava Durumu

El Bab bölgesine kadar terörden tamamen temizlendi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın planlandığı şekilde, kararlı bir biçimde devam etmekte olduğunu belirterek

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
El Bab bölgesine kadar terörden tamamen temizlendi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın planlandığı şekilde, kararlı bir biçimde devam etmekte olduğunu belirterek, Cerablus'tan Azez'e ve Azez'in güneyine, El Bab bölgesine kadar, terörden temizlenmiş durumdadır."



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fırat Kalkanı Harekatı'nın planlandığı şekilde ve kararlı bir biçimde devam etmekte olduğunu belirterek, "Özellikle El Bab içerisinde DEAŞ terör örgütünün yaptığı büyük yığınaktan dolayı da burada çok dikkatli hareket edilmesi büyük önem arz ediyor. Şu an itibarıyla takriben bin 800 kilometrekarelik bir bölge, Cerablus'tan Azez'e ve Azez'in güneyine, El Bab bölgesine kadar, terörden tamamen temizlenmiş durumdadır." ifadelerini kullandı.




"Halep'te yaşananlar hepimizi çok ciddi şekilde kaygılandırmakta"

Kalın, "Halep'te yaşanan hadiseler hepimizi çok ciddi şekilde kaygılandırmaktadır." diyerek, "Rejim, Halep'te açıkça bir insanlık suçu ve savaş suçu işlemeye devam etmektedir. Nitekim rejimin başındaki kişinin bugün basına yansıyan açıklamalarından da gördüğümüz kadarıyla rejim hiçbir ateşkese, hiçbir formüle açık değildir. Bu da aslında Halep'te ve diğer bölgelerde rejimin asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.



"Başika Kampı'yla ilgili müzakereler devam ediyor"

Başika Kampı'yla ilgili Irak makamlarıyla yürütülen müzakerelerin devam ettiğini belirten Kalın, "Kampımız orada DEAŞ'la mücadele kapsamında Iraklılara yardımcı olmaya, destek vermeye devam ediyor. Statüsünün bir hukuki çerçeveye kavuşturulması konusunda bir kağıt alışverişi var, şu anda müzakereler devam ediyor." dedi.



El Bab'da Türk askerine yapılan saldırı

İbrahim Kalın, El Bab'da 24 Kasım'da Türk askerine yapılan saldırı ile ilgili olarak da şunları kaydetti:


"El Bab civarındaki askerlerimize dönük saldırı Suriye rejimi tarafından yapılmıştır. Bu konuda bizim elimizdeki bilgiler bu şekildedir. Bu da rejimin Suriye'de, Halep'te, El Bab'da ve diğer bütün bölgelerde asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şeklide tekraren ortaya koymaktadır."



Dövizlerin TL'ye çevrilmesi çağrısı

Kalın, dövizlerin TL'ye çevrilmesi çağrısı ile ilgili olarak, "Cumhurbaşkanımız bu çağrıyı yaptığı gün itibarıyla hesabındaki bütün dövizleri Türk lirasına çevirmiştir. Bunun aksini beklemek, hatta düşünmek bile abesle iştigaldir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan böyle bir kampanyayı başlatacak ve kendisi bunun içinde olmayacak, yani insanlara 'yapın' dediği bir şeyi kendisi yapmayacak, böyle bir şey söz konusu dahi değil. Bu kampanyada Cumhurbaşkanımız da vatandaşlarımızla, iş adamlarımızla, kurumlarımızla Türk lirasına, milli paramıza sahip çıkmıştır." şeklinde konuştu.



"Terörle mücadele büyük bir özenle sürdürülmeye devam edecek"

İbrahim Kalın, "FETÖ'nün güvenlik güçlerimize, polis teşkilatımıza, silahlı kuvvetlerimize sızdırılmış olan elemanlarının temizlenmesinden sonra terörle mücadele konusunda Türkiye çok daha etkin ve kararlı bir noktada bulunmaktadır." diyerek şöyle konuştu:


"Terörle mücadelede özgürlük-güvenlik dengesinin gözetilmesi de büyük hassasiyet ve önem arz etmektedir. Bu konuda bütün devlet kurumlarımız, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu hassasiyeti her vesileyle dile getirmekte ve kararlar buna göre alınmaktadır. Bu çerçevede terörle mücadelede eşit vatandaşlık ve temel hak ve hürriyetlerin korunması noktasında bütün vatandaşlarımızın can, mal güvenliğinin sağlanması ve özgürlük haklarının korunması noktasında terörle mücadele hassasiyetle ve büyük bir özenle sürdürülmeye devam edecektir."



"Türkiye'yi zaaf içerisine düşürmeye çalışıyorlar"

Askeri yöntemlerle algı operasyonlarıyla hedeflerine ulaşamayanların bu sefer farklı enstrümanları devreye sokmak suretiyle Türkiye'yi zaaf içerisine düşürmeye çalıştıklarını kaydeden Kalın, "Bu bildiğimiz bir gerçek. Buna karşı da devletimizin, hükümetimizin aldığı tedbirler hamdolsun bu planları da boşa çıkartmış bulunmaktadır." şeklinde konuştu.



"Anayasa değişikliği bir paket halinde Meclise gelecek"

İbrahim Kalın, "Türkiye'de daha etkin bir yönetim modeline geçmek, kuvvetler ayrılığının daha net bir şekilde ortaya konduğu bir yönetim şeklini hayata geçirmek için tarihi bir dönemden geçiyoruz. Önümüzdeki günlerde neticelendirilecek olan bu müzakereler sonucunda da bu tasarı, anayasa değişikliği bir paket halinde Meclise gelecek. Gerekli desteği alması halinde de yani 330 sayısına ulaşması halinde de bildiğiniz gibi önümüzdeki aylarda da bir referandum süreci yaşayacağız." ifadelerini kullandı.


"Rejim, hiçbir ateşkese hiçbir formüle açık değil"


Suriye rejiminin, Halep'te açıkça bir insanlık suçu ve savaş suçu işlemeye devam ettiğini vurgulayan İbrahim Kalın, "Rejimin başındaki kişinin bugün basına yansıyan açıklamalarından da gördüğümüz kadarıyla rejim, hiçbir ateşkese hiçbir formüle açık değildir. Bu da aslında Halep'te ve diğer bölgelerde rejiminin asıl niyetinin ne olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur." dedi.



"Münbiç'ten YPG unsurlarının tamamının çekilmiş olması gerekirdi"

Kalın, "Bize verilen sözler çerçevesinde Münbiç'ten şu an itibariyle aslında YPG unsurlarının tamamının çekilmiş olması gerekirdi. Biz kendi kaynaklarımızdan bunu teyit edene kadar bu konudaki ısrarımızı da sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.


İbrahim Kalın, şunları kaydetti:


"Sincar bağlamında da PKK'nın oradaki mevcudiyeti hepimiz için büyük bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor. 'Yezidileri DEAŞ'a karşı savunuyoruz' bahanesiyle PKK'nın orada kendine alan açmaya çalışması asla ve asla kabul edilemez. Sincar'ın bir ikinci Kandil olmasına Türkiye olarak biz müsaade etmeyiz."


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.