SON DAKİKA
Hava Durumu

Emin Çölaşan fetvayı verdi

TBMM Genel Kurulu'na 4 AK Partili vekilin başörtüsüyle gelmesi basında geniş yer buldu. Köşe yazarlarının çoğu Meclis'te başörtüsü sorun

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Emin Çölaşan fetvayı verdi
TBMM Genel Kurulu'na 4 AK Partili vekilin başörtüsüyle gelmesi basında geniş yer buldu. Köşe yazarlarının çoğu Meclis'te başörtüsü sorunun çözüme kavuşmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken Emin Çölaşan yine iş başındaydı.  

AK Partili Gülay Samancı, Sevde Bayazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin ŞahkulubeyGenel Kurul çalışmalarına başörtülü olarak geldi. CHP gerilimi tırmandırmadı, sağduyu kazandı.

Köşe yazarları da CHP'nin bu tavrından dolayı kaybetmediğinin altını çizerken, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesinin köşe yazarları o bildik tavırlarından vazgeçmediler...

İşte köşe yazarlarının başörtüsü ile bugün kaleme aldığı yazılardan bazıları:

Emin Çölaşan: Sıkmabaş şov başladı

Sevgili okuyucularım, olaylar adım adım gelişti ve sonunda amaçlarına ulaştılar! Meclis'e dün itibariyle dört adet sıkmabaş kelle soktular. Alınlarında bant bile vardı, bol makyajın üzerinde çok yakışmıştı!

Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Plan ayrıntılı olarak kurulmuş, dantel gibi örülmüştü. Önce sıkmabaşı kamuda serbest bıraktılar. Sonra işin Meclis'e geleceği zaten belliydi.

Herkes örtünür de Tayyip'in kadın milletvekilleri örtünmez mi!

Bunlar bu bez parçasına "Başörtüsü" diyorlar ve dinimizin gereği olduğunu iddia ediyorlar.

Dinimizin neresinde, Kur'anı Kerim'in hangi ayetinde "Ey kadınlar, sakın ola ki saç kıllarınızı göstermeyin, saçlarınızı gizleyin" diye bir hüküm olduğunu açıklamaları bir türlü mümkün olmuyor.

Kur'an'daki hüküm açık:

"Örtünüzü göğsünüze indirin."

Yüz yıllar öncesinde çöllerde ilkel bir yaşam süren, ahlak kurallarının yozlaştığı o sıcak iklimde memeleri ve her yerleri ortada cıscıbıl gezinen kadınlara yönelik -ve çok haklı- bir emir.

Kur'an'da saç kılları gizlenecek ve hiç kimseye gösterilmeyecek diye bir hüküm yok.

Başörtüsü farklıdır, Anadolu ve Türk kadınının geleneğidir. Orada saçları gizleme diye bir husus asla ve kesinlikle yoktur. Bunların bugün açtığı yol, kadınlarımızı adına sıkmabaş denilen bir üniformaya sokmaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.