SON DAKİKA
Hava Durumu

En ölümcül deniz; Akdeniz

Birleşmiş Milletler'in mülteci göçlerine dair yayınladığı rapora göre son üç yıl içinde mültecilerin Akdeniz'de çıktığı umut yol

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2018 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2018 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
En ölümcül deniz; Akdeniz
Birleşmiş Milletler'in mülteci göçlerine dair yayınladığı rapora göre son üç yıl içinde mültecilerin Akdeniz'de çıktığı umut yolculukları 600'den fazla can aldı. 
Birleşmiş Milletler (BM), Akdeniz'den Avrupa'ya düzensiz göçmen geçişlerinin 3 yıl önce Bodrum'da Aylan Kürdi'nin cesedinin bulunmasından bu yana "en ölümcül" hale geldiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), "Umutsuz Yolculuklar" adıyla yayımlandığı raporunda, Akdeniz'in düzensiz göçmenler için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha vurguladı. Yayınlanan raporda, 2018 başından bu yana Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan bin 600'den fazla düzensiz göçmenin yaşamını yitirdiği veya kaybolduğu kaydedildi. Akdeniz'den Avrupa kıyılarına ulaşan düzensiz göçmen sayısının geçen yıllara göre ciddi oranda düştüğü belirtilen raporda, ölüm oranlarının ise hızla arttığı vurgulandı. Ocak ve ağustos ayları arasında Akdeniz'den Avrupa'ya geçmeye çalışan her 18 kişiden biri öldü veya kayboldu. 2017'de her 42 kişiden birinin yaşamını yitirdiği veya kaybolduğu kayıtlara geçmişti. Raporda, Akdeniz'in düzensiz göçmenler açısından 2 Eylül 2015'te ailesi ile Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunanistan'ın İstanköy Adası'na şişme botla geçmeye çalışırken annesi ve kardeşi ile boğulan Alan Kurdi'nin cesedinin bulunmasının ardından geçen 3 yılda "en ölümcül" hale geldiğinin altı çizildi. Düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya karayoluyla geçiş sırasında karşılaştıkları tehlikelerin de ana hatlarıyla anlatıldığı raporda, bazı ülkelerin düzensiz göçmenleri engellemeye yönelik sınır bölgelerindeki aldıkları önlemler eleştirildi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.