SON DAKİKA
Hava Durumu

Engeller Yıldırım'da aşılıyor

Yıldırım Belediyesi tarafından, dezavantajlı bireylerin iş gücüne katılımlarına yönelik, istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonunu

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Engeller Yıldırım'da aşılıyor
Yıldırım Belediyesi tarafından, dezavantajlı bireylerin iş gücüne katılımlarına yönelik, istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyonunu kapsayan İSKEP Projesi kapsamında ‘Engellilerle 360 Derece İletişim Semineri’ düzenlendi.
 

Engelsiz Yıldırım için hizmetlerine devam eden Yıldırım Belediyesi, 16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü’nde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının artırılması ve iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla Avrupa Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü, Yıldırım Belediyesi’nin de katkı sağladığı İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde seminer düzenlendi. Engellilerle 360 Derece İletişim konulu seminerin açılışında projenin detayları hakkında bilgi veren İSKEP Bursa Sorumlusu Vehbi Özyurt, Yıldırım Belediyesi’ne de engellilere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de yaptığı konuşmada, “Engellilerimizin hayata kazandırılması için sosyal projeler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Onları dört duvar arasından çıkarıp hayatın vazgeçilmez unsurları olmaları konusunda teşvik ediyoruz. Yıldırım Belediyesporlu engelli sporcularımız Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonları olarak inancın zaferini ispatladılar” ifadelerini kullandı.
"HEDEFİMİZ ENGELSİZ YILDIRIM"
Yıldırım Belediyesi olarak sosyal adalet anlayışı içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim sergilediklerini belirten Başkan Edebali, “Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz. Bu insanlarımıza meslek edindirmek amacıyla Engelli Eğitim Merkezi ve sonrasında üretimin içine dâhil olmalarını sağlayacak Engelli Ticaret Merkezi projelerimizi hazırlıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından engellilerle doğru iletişim kurma metotlarının anlatıldığı rehber niteliğindeki “Engellilerle 360 Derece” kitabının yazarı, yapımcı, yönetmen ve gazeteci Mehmet Kızıltaş engellilerle iletişimi anlattı. Engellilerle bir bütün olarak iletişim kurulması gerektiğine işaret eden Kızıltaş insanların empati kurarak engellileri anlamaya çalışmaları gerektiğini ifade etti. Dezavantajlı bireyleri anlamanın en önemli yolunun önce algı sonra farkındalık ve daha sonrada empati ile başarılı bir etkileşim ve iletişim olduğunu belirten Kızıltaş, etkili iletişim farklılıklara saygıyı, farklılıklara saygıda kalıcı değer yarattığını da söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.