SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelli dünyasına ışık tutacak kampanya

Engelliler Haftası dolayısı ile '81 ilde 81 Akülü Sandalye' sloganı ile yürütülen kampanyadaki akülü araçlar sahiplerine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2014 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2014 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Engelli dünyasına ışık tutacak kampanya
Engelliler Haftası dolayısı ile '81 ilde 81 Akülü Sandalye' sloganı ile yürütülen kampanyadaki akülü araçlar sahiplerine ulaştı.

Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile birçok öğrenci ve veli, Seydişehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan İzzet Eker ve Yozgat Yerköy’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapan Halit Arapoğlu tarafından organize edilen '81 İle 81 Akülü Sandalye' kampanyasına dahil oldu. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde 7 bölgeden 7 engelli vatandaşa akülü sandalye hediye edip onların bir nebze olsun özgür olmalarını, hayata tutunmalarını sağlayan öğretmenler, hedeflerini büyüterek 81 İlden 81 engelli vatandaşa akülü sandalye hedef belirledi. Bu kampanya için sosyal medya üzerinden afişler hazırlayarak duyurular yapan öğretmenler, insanların bu iyilik hareketi için seferber edilmesini sağlayarak büyük başarıya imza attı. Toplumda engellilerle ilgili bir bilinç oluşturma, onlara yardım ederek kendilerinin de aslında o sandalyeye çok uzak olmadıklarını hatırlatmak isteyen öğretmenler, 3 ay süren yardım çalışmaları sonucunda ihtiyaç olan yardım parasını topladı. Sandalyeler alınarak, ihtiyaç sahipleri tespit edildi. Akülü sandalyeler engelli vatandaşlara teslim edilmek üzere il temsilcilerine gönderildi.
Bu kapsamda 10-16 Mayıs Engelliler Haftasında ihtiyaç sahiplerine verilmeye başlandı. Kampanyanın Bursa ayağında temsilci olarak görev alan ve yardım toplayarak katkıda bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Tahir Ak, Meryem Özgül Vardar ve Seda Şahin Yalduz Bursa’nın Yıldırım İlçesinde bulunan Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen Ortaokulu’nda yapılan teslim töreninde okulun başarılı öğrencisi Zeynep Yılmaz’a akülü sandalyesi hediye etti. 10 yaşındaki Yılmaz’ın mutluluğu gözlerinden okunurken Zeynep’in sınıf arkadaşları da Zeynep'in sevincine ortak oldu. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Seda Şahin Yalduz, Bursa'daki birçok öğretmenin kampanyaya destek verdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Sandalyesine kavuşan Zeynep Yılmaz’ın annesi ise emeği geçenlerden Allah razı olsun diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.