SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan: 'Bay Kemal meşru değilsin!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘meşruiyet’ eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Bay Kemal, önc

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2019 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Erdoğan: 'Bay Kemal meşru değilsin!'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘meşruiyet’ eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Bay Kemal, önce sen partinin içindeki meşrutiyetini sorgula. Meşru değilsin. Bir an önce git de CHP’nin tabanı da rahatlasın” dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir yılın daha geride bırakıldığını belirterek, 2019'un Türkiye, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diledi. Erdoğan, “Ben de İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yapmış biriyim. Aynı şekilde Özhaseki kardeşim de Kayseri’de 5 dönem belediye başkanlığı yaptı. Bizde yeni yeni müjdeler var. Bir tanesini İstanbul'da açıklamıştım, millet bahçeleri. Şehirlerimizi şu anda millet bahçeleriyle donatmaya başladık. CHP zihniyetinin havsalası bunları almaz. Çevreci biziz. Onların çevreyle alakası yok. Sadece bununla kalmıyor, bir de millet kıraathanelerini getiriyoruz. Şu anda Ankara’da proje hazırlanıyor, bir taraftan da inşası başlayacak. Sayın Tuna, Özhaseki göreve başlamadan senin birkaç tanesini bitirmen lazım.” ifadelerini kullandı.

BAY KEMAL YANINA TERÖRİSTLERİ ALIYOR

Erdoğan, Özal'ın, "CHP'yi biraz sıkıştırsan Avrupalı dostlarına Türk devletini şikayet ederler." dediğini aktararak, şöyle konuştu: "Nitekim özellikle Bay Kemal her fırsatta hala bunu yapıyor. Üstelik bir de yanına teröristleri alarak yapıyor. Yanına terör örgütü paçavrasını almak suretiyle Avrupa parlamentosunda kendine göre gövde gösterisi yapan birilerini de alarak onlarla resim çektiriyor. Alman dergisine röportaj verip terör örgütleri ile mücadelemizi kastederek 'Türkiye'de hiç kimsenin güvenlik garantisi yok.' diyebiliyor. İngiliz Haber Ajansı'na üstelik de ekonomik saldırılara maruz kaldığımız bir dönemde 'İster yerli ister yabancı olsun sermayenin hiçbir güvencesi yok.' diye demeç verebiliyor. Kasım ayında Almanya ve Avusturya'ya yaptığı ziyaret sırasında bir Alman gazetesinde yayımlanan, 'Türkiye demokrasiden uzaklaşıyor.' iftirasını atabiliyor. Şimdi de tutmuş bizim meşruiyetimizi, cumhurbaşkanlığımızı sorguluyor. Bay Kemal, önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Bak şu anda, senin kendi genel başkan yardımcıların bile sana dümdüz çakıyor ve nasıl çaktığını da görüyoruz.” dedi.

9 SEÇİM KAYBETTİN, İNSAF ARTIK!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, üst üste 9 seçim kaybetmesine rağmen ısrarla görevde kalmasını da eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: “Önce kendi oturduğun koltuktaki meşruiyetini sorgulamaya tabi tutmalı. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip hala koltuğuna yapışan ana muhalefet başkanı bulabilirsiniz. Senden başka yok. Meşru değilsin. Bir an önce git de şu CHP'nin tabanı da rahatlasın. Bu kişiden tek derdi kendi partisi içindeki iktidarını korumaktır. Bu uğurda her türlü iç kavgayı veren dışarıda da ülkesini kötüleyen bir siyasetçiye milletimiz ülkenin yönetimini ben inanıyorum ki hiçbir zaman teslim etmeyecektir.”

SEN KİMDEN YANASIN BAY KEMAL?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun aday olmaya cesaret edemediğini söyleyen Erdoğan, ana muhalefet liderini şu sözlerle eleştirdi: “Aday yaptığı kişiyi de partiden kazımak için her yolu deneyen bir kişiden bırakınız ülkeye, kendi partisine bile hayır gelmez. Nitekim gelmiyor. Bu zat, sürekli bizim tarafsızlığımızdan dem vuruyor. Keşke kendisi Türkiye'nin menfaatleri söz konusu olduğunda hadi vazgeçtik ülkesinden yana taraf olmayı, hiç değilse tarafsız kalmayı becerebilse. Bunların kafasındaki tarafsızlık, tıpkı eskiden olduğu gibi Türkiye'yi şamar oğlanına çevirenler karşısında süklüm püklüm durmaktan ibaretti. İşte buradan Ankara'dan bir kez daha ilan ediyorum, Türkiye'nin, Türk milletinin ve kalbi bizimle birlikte atan dostlarımızın, kardeşlerimizin hakları, hukukları, özgürlükleri, gelecekleri söz konusu olduğunda bizim tarafımız bellidir. Biz Türkiye'den yanayız, milletimizden yanayız, kardeşlerimizden yanayız, mazlumdan yanayız, mağdurdan yanayız, hepsinden öte Hakk'tan yanayız. Kılıçdaroğlu'nun kimden ve nereden yana olduğunu milletimiz gayet iyi görüyor, iyi biliyor, olsa olsa terör örgütlerinin beslemelerinden yanadır.”

"MİLLETİN GÖNLÜNDE YERİ OLMAYANIN AK PARTİ’DE YERİ YOKTUR"

AK Parti'nin kurulduğu günden beri her an seçime hazır bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de yine milletimizle birlikte tespit ediyoruz. Milletin gönlünde yeri olmayan, ilinde, ilçesinde karşılığı bulunmayan hiç kimsenin AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir. Tabii bir yarış. Aday adaylarımız oldu. Bu aday adayları içerisinden istişarelerimizi yaptık. Bu istişarelerimizin neticesinde sizlere açıklayacağım isimleri Ankara'mızın, gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye başkan adayları olarak belirledik." (AA)

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.