SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan'a Prag'da sürpriz

Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da tarihi St. Vitus Katedralini gezdi. Erdoğan, AK Parti bayrakları ile kendisini karşı

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2013 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2013 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da tarihi St. Vitus Katedralini gezdi. Erdoğan, AK Parti bayrakları ile kendisini karşılayan gurbetçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konakladığı Four Seasons otelden, Prag Kalesi'ni ziyaret etmek üzere ayrılırken, bu kentte yaşayan bazı Türk vatandaşları, otelin önünde AK Parti ve Türk bayraklarıyla Erdoğan'ı selamladı.

Tarihi Prag Kalesi içindeki St. Vitus Katedrali ve diğer tarihi yapıları gezen Erdoğan, katedralin önünde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kalede karşılaştığı gurbetçilerle de hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, gurbetçilerin, yanlarında AK Parti bayrakları da getirdiklerini ifade etmeleri üzerine, açtırdığı bayraklarla da poz verdi. Gurbetçilerden Hamza Ateş ''Başbakanımızı çok seviyoruz. Yurtdışındaki Türklerin başının dik gezmesi için çok çalışıyor. Biz de ona sevgimizi gösterelim istedik'' dedi.

Tarihi şehir merkezini dolaştı

Başbakan Erdoğan, Prag Kalesi'nin ardından 650 yıllık tarihi Charles Köprüsü'nü gezdi. Vltava Nehri üzerindeki köprüde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, karşılaştığı Türk ve yabancı turistlerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prag'da tarihi şehir merkezini yürüyerek dolaşan Erdoğan, torunları için alışveriş yaptı. Türk dönerciyle sohbet eden Erdoğan, hediyelik eşya satan dükkanları gezdi.

Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da tarihi kent merkezinde fotoğraf makinesiyle fotoğraflar çekti.

Tarihi saat kulesinin önünde de eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, bir Türk turistin fotoğraf çektirirken söylediği, ''Türkiye'de sağlık sistemi çok güzel; çok başarılısınız'' sözleri üzerine, ''Geçenlerde Almanlar, hastanelerimizi görünce, 'Burası devlet hastanesi mi? özel hastane mi?' diye sordular. Biz, devlet hastanesi olduğunu söyleyince, 'çıldırmışsınız siz' dediler'' karşılığını verdi.

Erdoğan, Prag sokaklarında Türk turistlerin çok olmasını Türkiye ekonomisindeki gelişmeyle ilgili olduğunu belirterek, ''O imkanlar olmasa böyle buralara gelmek de mümkün olmaz'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a kent merkezindeki gezisinde Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eşi Beyhan Bağış'ın yanısıra AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Prag Büyükelçisi Cihad Erginay ve diğer yetkililer eşlik etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.