SON DAKİKA
Hava Durumu

Eren Erdem'den satılık CHP

-Fetih Bağcı  Yaklaşan seçim için aday gösterilmeyen ve yurtdışına çıkışı

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2018 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eren Erdem'den satılık CHP


-Fetih Bağcı 
Yaklaşan seçim için aday gösterilmeyen ve yurtdışına çıkışı sırasında yasakla karşılaşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, katıldığı bir televizyon programında partisine dair itiraflarda bulundu.
Zaman Gazetesi ile Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine görüştüğünü ve MİT TIR’ları belgesini Tezcan’dan aldığını anlatan Erdem’in açıklamalarına dair soruşturma başlatıldı.

CHP’de milletvekili aday listesi açıklandığı gün başlayan deprem büyüyerek devam ediyor. CHP Milletvekili Eren Erdem’in adının adaylar arasında yer almıyor olması, CHP’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin desteklediği isimler listeden temizleniyor olarak yorumlanmıştı. Adını listede göremeyişinin ardından yurtdışına çıkmak isteyen Erdem, havaalanında yasakla karşılaştı. Hakkındaki davaların 3 yıldır sürdüğünü ve daha evvel yasakla karşılaşmadığını iddia ederek tepki gösteren Erdem’in önceki gün katıldığı televizyon programında anlattıkları ise CHP’deki büyük depremi başlatmış oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından milletvekili adayı gösterilmek istenen ancak Bülent Tezcan'ın talebi doğrultusunda üzeri çizilen Eren Erdem, partideki ilişkilerini itiraf etmeye başladı.
KILIÇDAROĞLU EMRETTİ, ERDEM YERİNE GETİRDİ
CHP'den aday gösterilmemesi üzerine başlayan gerilime karşı elindeki tüm kozları sahaya süren Eren Erdem’in itirafları, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu için de zor bir süreç başlattı. CHP’li vekil Erdem’in itirafları Kılıçdaorğlu'nu ve Bülent Tezcan'ı ele verdi. Erdem, tepki çeken ve hakkında çok sayıda dava açılmasına sebep olan FETÖ propagandalarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği ile yaptığını açıkladı. Erdem, FETÖ propagandalarından Kılıçdaroğlu'nun ve Bülent Tezcan'ın sorumlu olduğunu söyledi..
"ZAMAN GAZETESİ'NE BENİ KILIÇDAROĞLU GÖNDERDİ”
CHP'li Erdem, partisinde medya komisyonunda görevli olduğunu ve genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun onayı olmadan bir programda yer almasının mümkün olmadığını belirtti. Zaman Gazetesi'nin önüne kendisiniKılıçdaroğlu'nun gönderdiğini söyledi.
“MİT TIR’LARI BELGESİNİ TEZCAN VERDİ”
Erdem, MİT TIR’larına ilişkin kendisine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın bilgi verdiğini söyledi. Erdem ayrıca, MİT tırlarıyla ilgili yalanların bulunduğu tutanakların nereden aldığının savcı tarafından kendisine sorulması durumunda, bunu Bülent Tezcan'dan aldığını söyleyeceğini açıkladı.CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Eren Erdem'in "MİT TIR'ları belgelerini Tezcan'dan aldım" sözlerine yanıt verdi. MİT TIR'larına ilişkin belgeleri Meclis'te açıkladığını belirten Tezcan, "O dönem Eren Erdem gazeteciydi. Toplantı sonrasında da o belgeleri isteyen gazetecilere verdik" dedi.
CHP'DE PANİK BAŞLADI
Eren Erdem'in yaptığı bu açıklamalar partide büyük bir telaşa neden oldu.Seçimler öncesinde yine gündemi değişen CHP'nin bir an önce harekete geçerek Eren Erdem'i ihraç edebileceği düşünülüyor. Erdem’in açıklamaları, Fikri Sağlar’ın partiden ihraç edilmesini akıllara getirdi. Yaşananlardan sonra kurmaylarını tek tek uyaran Kemal Kılıçdaroğlu, benzer durumlarda kesin ihracın gündeme alınacağını ifade etmişti.

http://sehirmedya.com/genel/chpli-erdeme-jet-sorusturma/

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.