SON DAKİKA
Hava Durumu

Ergün Koç hakkında şok iddia!

Alpaslan YILDIZ İYİ Parti’den Karacabey Belediye Başkan Adayı olamayınca Demokrat Part

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ergün Koç hakkında şok iddia!
Alpaslan YILDIZ
İYİ Parti’den Karacabey Belediye Başkan Adayı olamayınca Demokrat Parti’ye geçerek bu partiden aday olan Ergün Koç’un kesinleşmiş 2 yıl 6 ay cezasının Yargıtay tarafından onandığı ve her an adaylıktan çekilebileceği ileri sürüldü. 
Sıkıntılı günler geçiren Demokrat Parti Adayı Ergün Koç’un sağlık problemlerinin de olduğu ve seçim çalışması için gittiği Kurşunlu Köyü’nde konuşma yaparken bayılması üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Karacabey’de yerel seçimler öncesi tartışmaların ardı arkası kesilmezken, ilçede yayın yapan Meltem Gazetesi’nin yayımladığı haber siyaset arenasına bomba gibi düştü. İbrahim Bursalı imzasıyla yayımlanan haberde, Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergül Koç için Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 3 Ekim 2018 tarihinde verdiği ertelemesiz ve paraya çevrilmesiz 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Onamanın ardından Ergün Koç’un cezaevine gireceği ileri sürülürken, bu nedenle adaylığının da düşeceği ileri sürüldü. Tutuklanma riski ile karşı karşıya olduğu ileri sürülen Koç’un sıkıntılı günler yaşadığı, buna bir de sağlık sorunlarının eklendiği ifade edildi.

 DOKTORLAR KONUŞMA YASAĞI KOYDU

Karacabey Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç Kurşunlu Köyü’nde konuşma yaparken baygınlık geçirdi. Rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı Karacabey Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ergün Koç'a doktorların konuşma yasağı koyduğu öne sürüldü. Koç’un doktorların koyduğu yasağa rağmen propaganda çalışmalarına katılmasıyla ilgili olarak, Koç’un konuşma yapmadığı, onun yerine ekibinden başka isimlerin konuşma yaptığı bildirildi.

HER PARTİYE GİTTİ

Karacabey’de daha önce belediye başkanlığı yapan Ergün Koç, Demokrat Parti, AK Parti, MHP, İYİ Parti derken bu dönem, önce CHP’den aday olmak için oldukça büyük bir mücadele verdi. CHP eski İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin Koç’u aday yapmak istemesi nedeniyle partilileriyle ters düşmüş, aday belirleme sürecinde ciddi bir çatışma yaşanmıştı. Çiftçi’nin ısrarına rağmen Koç CHP’nin adayı olamayınca bu kez rotayı İYİ Parti’ye çevirmişti. İYİ Parti’den aday adayı olan Koç, aday gösterilmeyince bu kez Demokrat Parti’ye geçti ve Karacabey Belediye Başkan Adayı oldu. Koç’un DP’den aday olmasının ardından CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi de görevinden istifa etti.



VATANDAŞTAN TEPKİ VAR

Yine Karacabey yerel gazetelerinde yer alan haberlere göre DP Adayı Ergül Koç’a vatandaşlardan da tepki var. Yargıtay’da bekleyen çok sayıda dosyası olduğu bildirilen Koç’un 72 yaşında ve sağlık problemleri olmasına rağmen başkan adaylığı ısrarını anlamakta zorlandıklarını belirten vatandaşlar, 2 dönem başkanlık yapan Koç’un ilçeye bir şey katmadığını ifade ettiler. Görev yaptığı süre içinde Karacabey’de agresif davranışları nedeniyle kavga etmediği kimsenin kalmadığını dile getiren vatandaşlar,  Karacabey’e bir şey kazandırmayacak isimlerin ilçe gündemini meşgul etmesinden duydukları memnuniyetsizliği de vurguladılar.

İŞTE O MAHKEMENİN VERDİĞİ KARAR

Ergül Koç’un Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada çıkan karar şöyle: “Hüküm: Yukarıda açıklanan nedenlerle; A)1)-Sanık Ergün Koç'a yüklenen 2863 sayılı kanuna aykırı olarak imar izni verme suçunu işlediği sabit olduğundan eylemine uyan 2863 Sayılı Kanunun yürürlükte bulunan 6498 sayılı kanun ile değişik 65/2 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi, işlendiği zaman ve yer, konusunun önem ve değeri, meydana gelen zararın ağırlığı göz önünde bulundurularak takdiren 2 yıl hapis ve 5 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına. 2-Sanığın üzerine atılı bu suçu aynı suç işleme kararının icrası kapsamında değişik zamanlarda birden fazla kez işlemiş olması nedeniyle cezasında TCK 43/1 madde gereğince takdiren 1/4 oranında artırım yapılarak 2 yıl 6 ay hapis ve 6 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına  3-Sanığın kaçamaklı ikrarı ve fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri gibi hususlar göz önünde bulundurularak TCK.nun 62. Maddesi gereğince verilen cezadan takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 2 yıl 1 ay hapis ve 5 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına, Sanığın doğrudan verilen 5 gün adli para cezasının TCK.nun 52/2 maddesi gereğince sanığın ekonomik ve diğer şahsi halleri göz önünde bulundurularak bir gün karşılığı 20 TL kabul edilerek sanığın 100.00 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına.  Sanığı verilen adli para cezasının miktarı, sanığın ekonomik ve şahsi halleri göz önünde bulundurularak TCK.nun 52/4. Maddesi gereğince verilen adli para cezasının taksitlendirilmesine takdiren yer olmadığına.  Hükmolunan adli para cezasının ödenmemesi halinde infaz aşamasında Cumhuriyet Savcısı kararı ile ödenmeyen kısma karşılık gelen gün miktarı hapis cezasına çevrilerek hükümlünün iki saat çalışması karşılığı bir gün olmak üzere kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verileceği, günlük çalışma süresi en az iki saat ve en fazla sekiz saat olacak şekilde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nce belirleneceği, hakkında hazırlanan program ve denetime uyarı ve önerilere uymama halinde çalışılan günlerin hapis cezasından mahsus edilerek kalan kısmın tamamı açık ceza infaz kurumunda yerine getirileceği (sanığa ihtarat yapılamadı)  4-Sanık hakkında verilen ceza 2 yılın üzerinde hapis cezası ve adli para cezası olduğundan kanunen CMK. 231/5 ve TCK. 50,51 maddelerinin uygulanmasına yer olmadığına  5-Kasten işlemiş olduğu suç için hapis cezası ile mahkumiyetin yasal sonucu olarak sanığın, Anayasa Mahkemesi'nin 08/10/2015 tarih 2014/140 esas 2015/85 karar sayılı iptal kararı da dikkate alınarak 5237 sayılı TCK'nın 53/1 maddesinin a,b,c,d,e bendlerinde yazılı haklardan aynı maddenin ikinci fıkrası uyarınca cezalarının infazı tamamlanıncaya kadar, kendi altsoyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyumluk yetkileri açısından anılan maddenin üçüncü fıkrası uyarınca mahkum olduğu hapis cezasından koşullu salıverilinceye kadar yoksun bırakılmasına.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.