SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski Bakan İsmet Yılmaz AK Parti kampanyasına dinamit yerleştirdi! Gaf mı? Sabotaj mı?

Alpaslan YILDIZ FETÖ Bursa iddianamesinde baron olarak ismi geçen Halıca’nın sahipleri

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eski Bakan İsmet Yılmaz AK Parti kampanyasına dinamit yerleştirdi!  Gaf mı? Sabotaj mı?
Alpaslan YILDIZ
FETÖ Bursa iddianamesinde baron olarak ismi geçen Halıca’nın sahipleri Eyüp Karakuş’u ve kardeşi Hulusi Karakuş’u Bursa’da sık sık ziyaret ederek himayesine alıp mücadeleyi sekteye uğratan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, skandal bir açıklama ile Türkiye gündemine oturdu.
AK Parti’nin yerel seçimler öncesi kampanyasının başlamasıyla birlikte Sivas Belediye Başkanı Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken, "AK Parti'ye oy vermek kıyamet günü kurtuluş belgeniz olur" diyerek dinamitleyen İsmet Yılmaz’ın bu konuşmasının gaf mı yoksa sabotaj mı olduğu tartışılıyor.
Daha önce Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlığı yapan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Adayı Hilmi Bilgin için oy isterken yaptığı konuşmada büyük bir skandala imza attı. İsmet Yılmaz yaptığı konuşmada; "Hilmi Bilgin'e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde (kıyamet günü) beraat belgelerinizden (kurtuluş) biri olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

YILMAZ’A BÜYÜK TEPKİ

İsmet Yılmaz’ın skandal sözlerinin ardından kamuoyunda büyük tepki oluştu. Sosyal medyada adeta bomba etkisi oluşturan açıklamaların ardından sosyal medya da büyük tartışmalar yaşandı. AK Parti’nin siyasi rakipleri açıklamaları parti aleyhine kullanmaya başlarken, AK Partililer ise İsmet Yılmaz’ı süreci sabote etmekle suçladı.

YILMAZ VE HALICA

Bakan olduğu dönemde Bursa’da FETÖ borunu olarak resmi kayıtlar geçen Halıca’nın sahibi Eyüp Karakuş ile kardeşi Hulusi Karakuş’u sık sık ziyaret ederek toplantı yapan ve bir anlamda onları himayesine alan İsmet Yılmaz, mücadeleyi sekteye uğratmıştı. Eyüp Karakuş’un tutuklu olduğu dönemde tahliyesi için çaba gösterdiği yönünde iddiaları defaten gündeme taşıyan Bursa Şehir Gazetesi, Yılmaz-Karakuş ailesi arasındaki ilişkiyi deşifre etmişti.



SOSYAL MEDYADAN SERZENİŞ

AK Parti’nin seçim kampanyasını sabote eden açıklamanın ardından AK Parti tabanı da büyük tepki gösterdi. Sosyal medya üzerinden Yılmaz’a tepki gösteren AK Partililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın propaganda sürecine müdahale ederek bu tür saçmalıklara müsaade etmemesini istedi. Sosyal medyada paylaşılan bir metinde; “Sayın Cumhurbaşkanımızın duruma el atması fevkalade elzemdir. Gün geçmiyor ki partinin bir vekili saçma sapan bir dille vatandaştan oy talep etmesin… Şimdi de eski eğitim bakanı ki sonradan şaşırtıcı bir şekilde savunma bakanı olmuştur mevcut Sivas mebusu İsmet Yılmaz ‘Bizim adayımıza oy verirseniz cennete gidersiniz’ türünden akıllara ziyan bir açıklama yaptı… Bu vatandaşa cennetten arsa satanlardan ya da FETÖ’nün cennet vaadi yapan havarilerinden ne farkı var. Bu şahıs bugüne dek ülkede 2 kere bakanlık 1 kerede meclis başkanlığı görevini nasıl yürüttü, nasıl yetki verildi? Bir an önce propaganda süreci zaptu-rapt altına alınmalı ve süreç bu tür saçmalıklardan kurtarılmalıdır” denildi.

BU KİMİN AĞZI?

Türkiye önemli bir seçimin eşiğinde ve adeta bir var olma mücadelesi verdiği bir dönemde, AK Parti’ye ve Cumhur ittifakına büyük zarar vereceği ortada olan bu tür açıklamaların neye hizmet ettiği anlaşılamadı. İşte vatandaşın sorduğu sorulardan bir kısmı;

Toplumda sinirleri gereceği ve AK Parti’ye zarar vereceği bu açıklamayı Yılmaz, partisini sabote etmek için mi yaptı? İki kere bakanlık ve bir kere de meclis başkanlığı yapmış bir ismin böylesi bir gaf yapmış olabilmesi mümkün mü? Yılmaz, bu açıklamaya neye ve kime hizmet etmek için yaptı? Bu açıklamanın en çok AK Parti’ye zararı olacağı ortadayken, Yılmaz bunun farkında olmadan bu tür bir açıklama yapmış olabilir mi? Anlatacak ve söyleyecek bir çok söz varken cenneti vaat etmek haddinin sınırlarını epey bir aşmak değil mi? Yılmaz’ın bu açıklamalarıyla sahtekarların vatandaşa cennetten arsa ve saray vaat etmesinden farkı var mı? İsmet Yılmaz neden bu açıklamanın ardından çıkıp kamuoyundan özür dilemek ve sözlerini düzeltme yoluna gitmedi? Neyi bekliyor?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.