SON DAKİKA
Hava Durumu

Eski nizamın yasakçı kafası!

Alpaslan YILDIZ Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programa

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Eski nizamın yasakçı kafası!
Alpaslan YILDIZ
Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programa katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen’in, başörtülü öğretmenler için sarf ettiği skandal sözler büyük tepkiye yol açtı. Başörtülü öğretmenle sarhoş halde uçak kullanan pilotu birbiriyle eş tutan Dökmen’i Eğitim Bir-Sen Bursa 1 Nolu Bursa Başkanı Ramazan Acar da sert bir dille eleştirdi.
Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehberlik öğretmenlerine yönelik düzenlenen eğitim seminerinde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Psikolog Üstün Dökmen’e tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Eğitim Bir Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Ramazan Acar da yaptığı açıklamayla Dökmen’i sert bir dille eleştirdi. Acar, yaptığı açıklamada, “Eski nizamın yasakçı, dışlayıcı zihniyetini ve uygulamalarını tarihin çöplüğüne gömen yeni Türkiye’yi bu millet nice bedeller ödeyerek, tırnaklarını kanatarak tesis etmiştir. Buna karşı, eski nizamın karanlık yüzleri, ‘bilimsellik ve çağdaşlık’ ambalajında sattıkları köhne fikirleri, ayrımcı ve dışlayıcı tutumları ile gerici zihniyetlerini dışa vurmaktan, akademik unvanların, popüler kimliklerin, yüksek mevkilerin gizleyemediği bu cehalet ve karanlığı kusmaktan geri durmuyorlar. Milletten her seferinde yedikleri şamara rağmen, maalesef kâh yüksek yargıda, kâh akademik alanda, bir gün tıp dünyasında, diğer gün bir kafede milleti ve değerlerini aşağılamaktan vazgeçmiyorlar” ifadelerini kullandı.

“AYMAZLIĞIN SON ÖRNEĞİ”

Birkaç gün önce, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bir diş hekiminin sıra bekleyen çarşaflı üç hastanın fotoğrafını özel hayatlarına müdahale etmekte bir beis görmeyerek sosyal medyada paylaştığını hatırlatan Acar, şunları söyledi:  “Bu aymazlığın son örneği, Sakarya İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği bir programa katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen tarafından sergilenmiştir. Dökmen, “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olmaz!”, ‘meslek icra edilirken inşallah, maşallah, hayırlısıyla gibi cümleler sarf edilmemelidir!’ diyerek başörtülülere karşı ayrımcı, inanca karşı da hayattan dışlayıcı bir tavır ortaya koymuştur.”

“DÖKMEN’İN HEZEYANLARI İLK DEĞİL”

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in bu hezeyanlarının ilk olmadığına vurgu yapan Acar, “Ön yargılarını bilimsellik maskesiyle gizlemeye çalışan bu köhne kafalara, hezeyanlarını kusabilecekleri kürsülerin, soyu tükenmiş gayrimeşru uygulamaların ruhunu çağırabilecekleri meşru zeminlerin devlet imkânlarıyla sunulmasını, üstelik bir de taltif edilmelerini anlamak mümkün değildir. Milletin kurumları, milletin değerleriyle çatışan, yasakçı zihniyetin temsilcisi olan, özgürlük ve adalet sicili bozuk kişilere devlet imkânıyla milleti aşağılama fırsatı sunmamalıdır”  dedi.

“KİMSE ESKİ TÜRKİYE RÜYASI GÖRMESİN”

Eğitim-Bir-Sen olarak, hiç kimsenin eski Türkiye rüyalarını görmemeleri gerektiğine vurgu yaptıklarını belirten Acar, “Kararlı bir mücadeleyle ortadan kaldırdığımız ayrımcı, dışlayıcı, yasakçı zihniyetin yeniden tesis edilmesine bu millet ve bu milletin en büyük sendikası olarak müsaade etmeyeceğiz.  Zalimler için komedi, mazlumlar için trajedi olan bu tiyatronun perdeleri sonsuza kadar kapanmıştır ve bir daha da açılmayacaktır” diye konuştu.

DÖKMEN’E TEPKİ ÇIĞ GİBİ

Dökmen’in başörtülü öğretmenleri hedef alan skandal açıklamalarına özellikle sosyal medyada büyük tepki oluştu. Sosyal medyadan Dökmen’e tepki gösteren binlerce kişi, Dökmen’e yüklendi. Dökmen’in bu açıklamalarla haddini aşarak hem ayrımcılık yaptığını hem de öğretmenlere saygısızlık yaptığını yazan binlerce kişi, açıklamaları kınadı.

BİR TEPKİ DE YALÇIN’DAN

Akademisyen Üstün Dökmen'in öğretmenlere yönelik sözlerine tepki gösteren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler." dedi. Konuyla ilgili tweet atan Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı: "İki noktada üzüntümü ifade etmeliyim. Birincisi: Yıllardır bu adamlar bilim adamı, akademisyen sıfatıyla üniversitelerde ve kamuda zulmün meşruiyetini ürettiler. Zulüm, onların direncine rağmen kararlı mücadelemizle son buldu. Üzgünüm, çünkü hala itibar görüyorlar. İkincisi: Bu nasıl bir Milli Eğitim hafızası ki, bu adam üst üste bu tür rezillikler yaşatmasına rağmen hiç bir şey yokmuş gibi davetler alıyor. Araştırdım. Mutfakta biri mi var diye. Evet, mutfakta biri var ve 'gezici'. Bu yaşananlardan umarım bu kez bari ders alınır."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.