SON DAKİKA
Hava Durumu

Etiketi doğru yapıştır, hızlı geç

HGS geçişlerindeki en büyük sorun, etiket doğru yere yapıştırılmadığı için geçişin kaçak olarak algılaması. Bu sorunla karşıla

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
HGS geçişlerindeki en büyük sorun, etiket doğru yere yapıştırılmadığı için geçişin kaçak olarak algılaması. Bu sorunla karşılaşmamak için yapmaları gerekenler:


 
 

PTT Ankara Başmüdürü Mehmet Güçlü, Ankara-İstanbul Otoyolu Akıncılar gişelerinde, ''HGS etiketlerindeki bakiyeleri yeterli olmasına karşın geçişlerde gişelerin, kaçak geçiş yapar gibi alarm verdiği yönünde şikayetler geliyor. Bunları incelediğimizde, büyük bir bölümünün vatandaşların, HGS etiketlerini doğru yere yapıştırmalarından kaynaklandığını tespit ettik'' dedi.

Etiketler nereye yapıştırılacak?

Etiketin, aracın iç tarafından ön camın ortasına yapıştırılması gerektiğine işaret eden Güçlü, bazı sürücülerin, dikiz aynasının arkasına ya da camın köşelerine yapıştırdığını, bunların yanlış uygulamalar olduğunu ifade etti. Etiketin, dikiz aynası ön cama monteli binek araçlarda, aynanın bağlantı yerinden 5 santimetre, dikiz aynası tavana monteli araçlarda ise 10 santimetre aşağıya ön camın orta bölümüne yapıştırılması gerektiğine dikkati çeken Güçlü, kamyon ve otobüs gibi düz camlı büyük araçlarda ise ön camın alt kısmından 5 santimetre yukarıya yine camın ortasına denk gelecek şekilde yapıştırılması gerektiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.