SON DAKİKA
Hava Durumu

Fahrettin Koca: Maymun çiçeği tedirginlik oluşturmamalı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Maymun çiçeği ülkemizde görülmedi, vatandaşlarımız müsterih olsun, nasıl hareket etmemiz gerektiğini takip ediyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fahrettin Koca: Maymun çiçeği tedirginlik oluşturmamalı

Koronavirüs salgını yerini normal yaşama bırakmaya başlamışken, yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü dünya çapında tedirginliğe neden oldu.

7 Mayıs günü itibarıyla adını duyuran Afrika kökenli virüs ABD, Kanada, İspanya, Belçika, Fransa, Portekiz, İtalya, İsveç, Almanya, Avustralya, İsrail'in ardından İsviçre'de vaka bildirdi.

Yüzde ve vücudun geri kalanında deri döküntüleri, ateş ve baş ağrısı gibi semptomlarla kendini gösteren maymun çiçeği virüsüne Türkiye'de henüz rastlanmadı.

"Vatandaşımız müsterih olsun"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Parlamento muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Vatandaşların içini rahatlaran açıklamalarda bulunan Bakan Koca, "Bu konuda gereksiz bir tedirginlik olmamalı. Vatandaşımız müsterih olsun. Bu anlamda yeri geldiğinde nasıl hareket etmemiz gerektiğini bakanlığımız yakın takip etmekte." şeklinde konuştu.

"Bazı ülkeler canlı virüsü imha etmedi, aşı olarak geliştirdi"

Bakan Koca geri kalan açıklamalarında ise şu ifadeleri kullandı;

"Çiçek aşısının etkinliğinin yüzde 80-85 oranında olduğunu biliyoruz. Bu konu ile ilgili dünyada 1970’den sonra geliştirilmediğini hepimiz biliyoruz.

Ama anlıyoruz ki Amerika başta olmak üzere bazı ülkelerin o dönemde canlı virüsü imha etmediği aşı olarak geliştirdiğini görüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.