SON DAKİKA
Hava Durumu

Faşist kafa mesaiye başladı!

Alpaslan YILDIZ Bolu’da seçimi kazandıktan sonra Kur’an-

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2019 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Faşist kafa mesaiye başladı!
Alpaslan YILDIZ
Bolu’da seçimi kazandıktan sonra Kur’an-ı Kerim’i öperek göreve başlayan CHP’li Tanju Özcan’ın samimiyetsizliği daha ilk icraatında ortaya çıktı. Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli muhacirlere belediyenin yardımlarını kesen Özcan, Suriyelilere yönelik ırkçı ve faşist bir uygulamayla gündeme geldi.
 

Türkiye’ye bir süredir sistematik bir şekilde Suriyeli muhacirlere karşı oluşturulmaya çalışılan ırkçı faşist yaklaşımlar, Bolu’da hem de Belediye Başkanı seçilen CHP’li Tanju Özcan tarafından fiiliyata geçirildi. Seçim öncesi çektiği bir tanıtım filminde Suriyelileri Bolu’dan kovacağını söyleyecek kadar faşist bir zihniyete sahip olduğunu göstermekten geri kalmayan Özcan, Suriyelilere iş yeri ruhsatı vermeyeceğini de açık açık videoda söylüyor.

 

İLK İCRAATI YARDIMI KESMEK OLDU

Özcan, seçim dönemindeki 'yabancılara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' vaadini mazbatasını alır almaz uygulamaya başladı.  CHP'li başkan, koltuğa oturmasının ardından ilk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne yazdı. Yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılayı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim".

 

AÇIKLAMADA KIŞKIRTICI DİL

Kendi faşist zihniyetini tüm mazlumlara Ensar olan Türk milletine yamamaya çalışan Özcan, utanmadan sıkılmadan ülkedeki herkesin Suriyelilerden rahatsız olduğunu ileri sürecek kadar ileriye gidiyor. Talimatının ardından gazetecilere konuşan Özcan, 200 milyar liranın 'misafir geldiğini söyleyen' Suriyelilere gittiğini belirterek, bunu detaylı araştırdığını, Suriyelilerin Sosyal Yardımlaşma, Sosyal Hizmetler, Kızılay ve belediyeden para aldığını ifade etti. Seçmene "Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. Yedi yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam, böyle bir yetkim yok ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım" dediğini belirten CHP'li başkan, ülkedeki herkesin bu durumdan rahatsız olduğunu öne sürdü.

“GİTSİN MAHKEMEDEN ALSIN”

Suriyeli muhacirlere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini de açık açık söyleyerek kendisini Türk devletinin yerine koyan, kanunlara ve devlet politikalarına dahi kafa tutan Özcan, her cümlesiyle ırkçı kışkırtıcı söylemlerini dillendirmekten geri durmadı. Özcan, seçim sürecinde, Suriyelilere ve göçmen statüsündekilere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini vadettiğini de hatırlatarak şöyle devam etti: "İki şey söylemiştim; 'Belediye bütçesinden hiçbir Suriyeliye yardım yapmayacağım' demiştim. 'Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi'nden iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim' demiştim. Yani 'Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın' dedim; çünkü Bolu'ya ve Türkiye'ye yerleşsinler istemiyorum. Yazık değil mi? Benim esnafım iş yeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek, vergi dairesi üzerine binecek, esnaf odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek; bunlara hesap soran dahi olmayacak. Her yerde söylüyorum: Bu misafirlik fazla uzadı".

 



KUR’AN-I KERİM’İ ÖPTÜ

Seçilip mazbatasını aldıktan sonra devir teslim töreninde Özcan, sahnede bulunan Türk bayrağı ve Kuran'ı Kerim'i öptükten sonra el basarak yemin etti. O yeminin samimi olmadığı daha ilk uygulamada ortaya çıktı. Oysa o yemin ettiği Kur’an’da muhacirlerle ilgili ayetlere baksa, bu yaptıklarından utanır. İşte Kur’an-ı Kerim’de muhacirlerle ilgili ayetlerden bazıları: “

Tevbe Suresi, 100. ayet: Öne geçen Muhacirler ve Ensar ile onlara güzellikle uyanlar; Allah onlardan hoşnut olmuştur, onlar da O'ndan hoşnut olmuşlardır ve (Allah) onlara, içinde ebedi kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. İşte büyük 'kurtuluş ve mutluluk' budur.

Tevbe Suresi, 117. ayet: Andolsun Allah, Peygamberin, muhacirlerin ve ensarın üzerine tevbe ihsan etti. Ki onlar -içlerinde bir bölümünün kalbi neredeyse kaymak üzereyken- ona güçlük saatinde tabi oldular. Sonra onların tevbelerini kabul etti. Çünkü O, onlara (karşı) çok şefkatlidir, çok esirgeyicidir.

Haşr Suresi, 9. ayet: Kendilerinden önce o yurdu (Medine'yi) hazırlayıp imanı (gönüllerine) yerleştirenler ise, hicret edenleri severler ve onlara verilen şeylerden dolayı içlerinde bir ihtiyaç (arzusu) duymazlar. Kendilerinde bir açıklık (ihtiyaç) olsa bile (kardeşlerini) öz nefislerine tercih ederler. Kim nefsinin 'cimri ve bencil tutkularından' korunmuşsa, işte onlar, felah (kurtuluş) bulanlardır.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.