SON DAKİKA
Hava Durumu

Fazıl Say davasında başa dönüldü

Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın avukatının gerekçeli karara yaptığı itiraz, üst mahkemece kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 18:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Piyanist ve besteci Fazıl Say'ın avukatının gerekçeli karara yaptığı itiraz, üst mahkemece kabul edildi.


 
 

Piyanist ve besteci Fazıl Say'a, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan verilen 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin karara yapılan itiraz, üst mahkemece kabul edildi.

Say'ın avukatı Meltem Akyol'un, önce İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sunduğu ve bu mahkemece reddedilmesinin ardından bir üst mahkeme olan İstanbul Nöbetçi 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilen itiraz dilekçesine ilişkin karar verildi.

İstanbul Nöbetçi 29. Asliye Ceza Mahkemesi, hakkında verilen 10 aylık hapis cezası hükmünün açıklanması, 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla geri bırakılan Fazıl Say'ın avukatının itirazını yerinde görerek, İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kurduğu bu hükmün kaldırılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme, bu kararı, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının Yargıtay yolunun kapalı olması, bu kararın sanığın aleyhine olması, sanığın herhangi bir suç işlemesi durumunda hapisle cezalandırılma yoluna gidileceği ve cezanın para cezasına çevrilemeyeceğini öngörerek verdi.
Yargılamada sanık Say ile ilgili verilen "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararından önce sanığa haklarının ayrıntılı bir şekilde anlatılmadığını ve bu kararın sanığın aleyhine netice doğurduğunu da belirten mahkeme, bu tür usulü eksiklikler nedeniyle itirazı kabul etti.

Bu kararın ardından, hüküm kurulan dava dosyası yeniden, yargılamayı yapan İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, usule göre dosyayı yeniden açarak, yargılama yapacak. Fazıl Say, yeni bir duruşma günü verilerek yargılanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.