SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'den Müritlerine 'Kaçın' Talimatı

FETÖ lideri Fethullah Gülen, son yayınladığı sohbet videosunda müritlerine Türkiye'yi terk edin, ülkeden kaçın mesajı verdi. Fethullahçı

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'den Müritlerine 'Kaçın' Talimatı
FETÖ lideri Fethullah Gülen, son yayınladığı sohbet videosunda müritlerine Türkiye'yi terk edin, ülkeden kaçın mesajı verdi.
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bir numaralı sanığı Fethullah Gülen, Cemaati’ne “Mü’minin kendisine zulmeden birisinin işini kolaylaştırması Allah’a karşı terbiyesizliktir” diye seslendi. Gülen, “Mihneti Zevk Edinmişlerin Yolu” başlıklı Bamteli sohbetinde Cemaati’ne adeta “Yurtdışına kaçın” imasında bulundu. Bilindiği üzere FETÖ/PDY operasyonunda aranan 73 kişiden 60 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti.

“Bir yerde Nemrutlar üzerinize geldiği zaman oradan çıkıp gidebilirsiniz; Hazreti İbrahim’in yoludur bu” diyen Gülen, kaçış mesajlarını şu sözlerle sürdürdü:
ALLAH'A KARŞI TERBİYESİZLİKTİR
"Bir yerde Nemrutlar üzerinize geldiği zaman oradan çıkıp gidebilirsiniz; Hazreti İbrahim’in yoludur bu. Selefleriniz, seleflerinizin selefi öyle yapmıştır. “Orada duralım da bunlar bizi arama rahatsızlığına düşmesinler. Gidip boş evlere baskın yapmasınlar, şurayı burayı kurcalama zahmetine girmesinler. Veya ayaklarına gidip ‘Efendim beni arıyormuşsunuz, onun için geldim!..’ diyelim!..” Bu doğru düşünce değildir. Mü’minin kendisine zulmeden birisinin işini kolaylaştırması Allah’a karşı terbiyesizliktir. Ne diye zalimin, hainin işini kolaylaştırıyorsun?"
SIZMA DEĞİL HAKKINI ARAMA
"Hazreti İbrahim zalemenin, fecerenin, fesekanın, ehl-i nifakın baskılarından, tazyiklerinden dolayı ayrılıp gitmiş; başka yerlerde bağlar, bahçeler oluşturmuş; kurumaya yüz tutmuş ve dikenler tarafından işgal edilmiş yerleri bostan ve bağistan haline getirmiş; nice hâristanları gülistana çevirmiştir. Tarih boyu Firavunlar aksini iddia etseler de insanın kendi milleti için var olan müesseselere girmesine “sızma” değil, “hakkını arama” denir.

"Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır, girer oraya. Bir insan kendi ülkesinde bir yere giriyorsa, hayatın değişik birimlerinde yer alıyorsa, buna “sızma” denmez. Buna sızma diyen kimseler, kendileri sızmışlardır da ondan dolayı öyle diyorlardır. “Âlemi nasıl bilirsin? Kendin gibi!..” Ona “sızma” denmez; ona,” hakkını arama” denir, ona “kendi olma” denir, ona “ülkesini yabancılara, sızmışlara kaptırmama” denir."

 

Kaynak: Haber7
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.