SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'nün beyni yalnız kaldı

Ali Fuat Yilmazer Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesine muayeneye getirildi. Yilmazer cikista kelepcelerini gosterip '' Bunlar seref madalyalarimdir. Reza'lara uygulanmayan muamele bize yapiliyor.'' dedi. Aralarinda Istanbul'un da oldugu toplam 25 ilde, polislere yonelik gozalti dalgasi yasaniyor. Dun gece saatlerinde baslayan operasyonlarda, haklarinda yakalama karari cikartilan 115 kisiden su ana kadar, 100'den fazlasi gozaltina alindi. 23 Temmuz 2014 - Celil Kirnapci

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'nün beyni yalnız kaldı
 

Paralel yapının yargı ve emniyetteki beyni kabul edilen Ali Fuat Yılmaz’er, başta MİT, Balyoz ve Ergenekon kumpaslarındaki kritik isimdi. 17-25 Aralık darbe planının başarısızlığından sorumlu tutulan Yılmazer, FETÖ tarafından yalnız bırakıldı.

FETÖ’nün kilit isimlerinden Ali Fuat Yılmazer, paralel yapının emniyet ve yargıdaki beyni kabul ediliyordu. Ergenekon, Balyoz, Odatv, MİT kumpası gibi kritik ve tartışmaları soruşturmaların başrolünde yer alan Yılmazer, 17- 25 Aralık darbe planının başarısızlığından sorumlu tutularak özgüt tarafından yalnızlığa terk edildi. Gerçek Hayat Dergisi'nden Yılmaz Çınar, FETÖ-Ali Fuat Yılmazer birliğinin nasıl çöktüğünü yazdı. Emniyet kulislerini iyi bilenler şimdi paralelcilerin, kendilerini “savaşa” soktuğu gerekçesiyle faturayı Yılmazer'e kestiğini söylüyor. “Herkes cezaevinden çıksın ama Ali Fuat kalsın” diyorlar.
HERKES ÇIKSIN, ALİ FUAT KALSIN
Paralel yapı, telekulak, kumpas denilince akla gelen ilk polis şefi Ali Fuat Yılmazer'dir. Ve Ergenekon, Balyoz, Odatv, MİT, Selam/Tevhid kumpası gibi paralel yapının emniyette etkin olduğu dönemde akla gelen ne kadar soruşturma varsa başrolde o vardır. Kulislerde konuşulanlara göre paralel polisler, 17/25 Aralık darbe girişimlerinin ardından gelen soruşturmalardan ve davalardan operasyon kurgulayan Yılmaz'ı sorumlu tutuyor. Kendi aralarında “Herkes hapisten çıksın ama Ali Fuat kalsın” diyorlar.
GELECEĞİNİ CEMAAT ÇİZDİ
“Kurgu operasyonlarla” adını emniyetin tarihine yazdıran Yılmazer, aslına bakılırsa tesadüfen polis oldu. Liseyi okurken polis olmayı aklından geçirmemişti. Eğitim fakültesine girdi, mezun oldu. Öğretmen olmayı bekliyordu ama birden “Özel Sınıf” öğrencisi olarak polis akademisine girdi. Birkaç aylık kısa bir eğitimle de polis oldu.
ÖZEL SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN
“Özel Sınıf” uygulaması 1986'de merhum Turgut Özal döneminde başladı, 1991 yılına kadar sürdü. Bu dönem polis okuluna girenlerin büyük kısmının paralelci olduğuna dair yaygın kanı vardır. Zaten paralel operasyonlarda gözaltına alınıp, tutuklanan ve haklarında usulsüz dinleme, askeri ve siyasi casusluk gibi suçlamalarla dava açılan polislerin çoğu “Özel Sınıf” kökenlidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.