SON DAKİKA
Hava Durumu

Fetö'nün iadesinde süreç hızlandı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebine ilişkin, "Sayın Bozdağ'ın gezisinin, aradaki ilişkileri daha da net bir h

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2016 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fetö'nün  iadesinde süreç hızlandı
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebine ilişkin, "Sayın Bozdağ'ın gezisinin, aradaki ilişkileri daha da net bir hale getirdiği ve Feto'nun iadesi ya da geçici tutuklanması sürecini hızlandırdığını ifade edebilirim." dedi.
 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin sürece dair soruya şu yanıtı verdi:"Yarın sabah Feto'yu Türkiye'ye iade etmeleri ya da geçici tutuklama kararı vermeleri belki çok kolay görünmüyor ama sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Sayın Bozdağ'ın gezisinin, aradaki ilişkileri daha da net bir hale getirdiği ve Feto'nun iadesi ya da geçici tutuklanması sürecini hızlandırdığını ifade edebilirim."



"İnşallah iadesi ya da tutuklanması kararı mümkün olur"

ABD'nin, konunun gereğini yapması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:"Ümit ediyorum ki, iade ya da geçici tutuklama sürecinde oldukça önemli bir adım atıldı. Bunun gereğini Amerika Birleşik Devletleri'nin yöneticilerinin, hukukçularının, yargı sisteminin yapması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kabusu yaşatan, 15 Temmuz'daki o karanlık geceyi yaşatan ve ondan sonraki süreçte de boş durmayan örgüt liderinin Türkiye'ye en kısa zamanda iadesi mümkün olur ya da bu iade süreci içerisinde geçici tutuklaması kararı mümkün olur."



"Diğer partilerin tavırlarının ne olacağını görmemiz lazım"

Kurtulmuş, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:"Anayasa değişikliğini yapabilmek için diğer partilerin tavırlarının, tarzlarının ne olacağını görmemiz lazım. Sayın Devlet Bahçeli'nin işin önünü açan bu tartışmaları bir an evvel hızlandırıp, sonuçlandırmak niyetini ortaya koyan beyanları açıktır. Dolayısıyla burada MHP'nin, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim atacağımız adımların hem kapsamını belirlemek hem takvimini belirlemek bakımından önemlidir. Tek başımıza halledemeyeceğimiz bir işi, tek başımıza halledecekmişiz gibi topa girmeyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.