SON DAKİKA
Hava Durumu

Fıkra gibi soruşturma! Erdoğan'a hakareti ifşa etmek suç sayıldı

Eski Bursa Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Mudanya CHP Meclis üyesi Erdal Aktuğ’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip E

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2019 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fıkra gibi soruşturma! Erdoğan'a hakareti ifşa etmek suç sayıldı
Eski Bursa Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Mudanya CHP Meclis üyesi Erdal Aktuğ’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği paylaşımı sosyal medya hesabından ifşa eden gazeteci Nezir Asaroğlu’na Bursa Savcılığı soruşturma açtı. Sözcü gazetesi ise olayı yalanlarla süsleyerek Asaroğlu hakkında asılsız habere dönüştürerek sitesine taşıdı.

Eski Bursa Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Mudanya CHP Meclis üyesi Erdal Aktuğ, 2017 yılı Aralık ayında sosyal medya hesabından, “Rıza Sarraf’ın rüşvet dağıttığı siyasi isimler listesi” yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren bir paylaşım yayınlamıştı. Konuyu hesabından ön bir yazı yazarak Aktuğ’u ifşa eden gazeteci Nezir Asaroğlu’na Bursa savcılığı soruşturma açtı. Asaroğlu bu soruşturmayı sosyal medya hesabında şöyle duyurdu: “Eski Bursa Elektrik Mühendisler Oda Başkanı Mudanya CHP Meclis üyesi Erdal Aktuğ geçen yıl Cumhurbaşkanımıza hakaret eden bir içerik paylaşmıştı. Biz bu içeriği ifşa ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk akabinde Erdal Aktuğ gözaltına alınarak aynı akşam serbest bırakıldı ... Fıkra gibi olay bundan sonra; Başsavcılık şimdi o ifşayı yaptığım için bana soruşturma açmış... Hakareti yapanı aynı gün serbest bırakanlar benim peşime düşmüş ...”



SÖZCÜ’DEN YALAN DOLU ASILSIZ HABER

Gazetesinin logosunda Erdoğan silüeti olması nedeniyle daha evvel de Sözcü’nün hedef seçtiği Asaroğlu hakkında gazetenin internet sitesinde asılsız iddialar gündeme getirildi. Sözcü’nün sitesinde yayınlanan yalan haberde, “Soruşturmanın Asaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından paylaşıp daha sonra sildiği bir paylaşımla ilgili olduğu öğrenildi. Emniyete çağrılan Nezir Asaroğlu'nun susma hakkını kullandığı öğrenildi.” şeklinde yalan bilgilere yer verildi.


Bu olayla ilgili Sözcü gazetesinin internet sitesinde yapılan uydurma haberde gazetecinin susma hakkını kullandığını iddia edildi. Oysa Asaroğlu susma hakkı yönünde bir tercih kullanmadığını, önümüzdeki günlerde soruşturmayla ilgili savcılıkta ifade vereceğini açıkladı.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.