SON DAKİKA
Hava Durumu

Fitne 'Zaman'ı bitti şimdi kayyum zamanı

Paralel yapının medya ayağının amiral gemisi Zaman Gazetesi’ne kayyum atandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2016 05:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2016 06:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fitne 'Zaman'ı bitti şimdi kayyum zamanı
Paralel yapının medya ayağının amiral gemisi Zaman Gazetesi’ne kayyum atandı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine kayyum atamasına karar verdi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Feza Yayıncılık A.Ş. bünyesinde bulunan Terör örgütü FETÖ/PDY’nin medyadaki amiral gemisi Zaman Gazetesi’ne İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kayyum getirildi. Kayyum atanmasının ardından Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasının ana giriş kapısının zincirle kilitlendiği görüldü. Bahçede bekleyen gazete çalışanları "Özgür basın susturulamaz" yazılı şapkalar takarken, ellerinde de "Demokrasi zamanı" yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıdı. Destek amacıyla gelen bir grup vatandaş da bahçe dışında bekledi. Bahçenin tel örgülerine de Pak Medya-İş ile Aksiyon-İş tarafından pankartlar asıldı. Gazeteye destek amacıyla gelen Nazlı Ilıcak, binadan ayrılırken vatandaşlar tarafından alkışlandı.

KAYYUM NEDEN ATANDI?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fuzuli Aydoğdu, nöbetçi mahkemeye yaptığı başvuru çerçevesinde Zaman, Today’s Zaman Gazetesi ve gruplarına kayyum atandı. Zaman'a kayyum atanmasının gerekçesi olarak, Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) olarak adlandırılan örgütün yayın organı olduğu ve yayın faaliyetlerine bu örgüt çerçevesinde devam ettiği belirtildi. Diğer bir gerekçe olarak ise, FETÖ/PDY'nin finans kaynaklarının Zaman Gazetesi üzerinden döndüğü ifade edildi.

CEMAATİN YAYIN ORGANLARINA KAYYUM

Feza Yayıncılık A.Ş. bünyesinde yer alan Zaman, Meydan, Today's Zaman Gazetesi ile Cihan Haber Ajansı ve Aksiyon Dergisi'ne de kayyum atandığı belirtildi. Zaman Kitap, Cihan Medya Dağıtım, Irmak Tv ve Radyo Cihan'a da yine kayyum atanan kuruluşlar oldu.

BİLİCİ'DEN AÇIKLAMA

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, "Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman Gazetesi’ne sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi. Bilici, "Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu'na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer" ifadelerini kullandı. Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Sevgi Akarçeşme, Periscope'tan yaptıkları canlı yayında, "Belki bugün son gazetemizi çıkaracağız" dedi.

KILIÇDAROĞLU YİNE SAHİP ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanmasına ilişkin, "Bu kayyum kararı, son yıllarda ülkemizde sıkça görülen medya özgürlüğünün ortadan kaldırılmasına dönük uygulamaların yeni bir örneğidir" dedi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından Zaman Gazetesi ve bağlı kuruluşlarına kayyum atanmıştır. Cumhurbaşkanlığı makamının ve AKP Hükümeti'nin ihtiraslarına ve beklentilerine hizmet etmek amacıyla yargı organlarının bir kısmının aldığı kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir” dedi. (Haber Merkezi)

BOYDAK'A FETÖ/PDY OPERASYONU

Paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen operasyonda Boydak Holding’e girildi.

Edinilen bilgiye göre ‘Paralel Devlet Yapılanması Soruşturması’ kapsamında terör örgütü FETÖ-PDY’ye finans sağladıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan H. B., M. B., E. B. ve M. B.’ye yönelik bu sabah operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda ekipler Boydak Holding’e girerek arama yaptı. Holding binasında aramalar devam ederken gözaltılar olduğu bildirildi. (İHA)

İZMİR'DE 4 ŞİRKETE KAYYUM ATANDI

Paralel Devlet Yapılanması (PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 4 iş adamından biri olan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, doktor kontrolünden geçirildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, sabah saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek doktor kontrolünden geçirildi. Memduh Boydak, doktor kontrolünden sonra yeniden Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.(İHA)

ATANAN KAYYUMLAR

Zaman’ı yönetecek kayyumlar belli oldu:

Sezai Şengönül, AV. Tahsin Kaplan ve AV. Metin İlhan
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.