SON DAKİKA
Hava Durumu

Fotoğraftaki Murat 131'i bulun?

Van'ın Tuşba ilçesinde oturan ve servis şoförlüğü yapan İsmail Mescioğlu kendi imkanlarıyla evinin bahçesinde tır inşa etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2014 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Fotoğraftaki Murat 131'i bulun?
Van'ın Tuşba ilçesinde oturan ve servis şoförlüğü yapan İsmail Mescioğlu kendi imkanlarıyla evinin bahçesinde tır inşa etti.

Önce su motoruyla çalışan otomobil yapmayı planlayan Mescioğlu, bunu gerçekleştiremeyince satın aldığı Murat 131 marka bir otomobilin sadece motorunu kullanarak bir araba yapmaya karar verdi.
Daha sonra projesini büyütüp, 6 metrelik tır yapmaya çalışan Mescioğlu, 1970’ler ve seksenlerin ünlü otomobili Murat 131’den tıra giden süreci şöyle anlattı: "Profil demirler kullanarak aracın şasi kısmını oluşturdum. Motor aksamını da şasiye monte ettikten sonra tırın diğer kısımlarını zamanla oluşturmaya başladım. Bu çalışmalar bir yılımı aldı ve 6 bin liraya mal oldu. Yapacağım birkaç rötuşla aracım gerçeğini aratmayacaktır. Boş zamanlarımda yaptığım ve benzinle çalışan tırın patentini almak için yetkililerden yardım bekliyorum."

Erdoğan'ın sözünden etkilenmiş

İsmail Mesçioğlu kendi adına atıfla, yaptığı tıra "İMES" ismini koydu. Tırın plakası da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adının baş harflerinden oluşuyor.
Mesçioğlu, Erdoğan'ın "Yerli otomobil yapacak bir babayiğit arıyorum" sözünden etkilendiğini belirtirken "Aracıma 65 RTE 65 plakasını yazdım. Kendimi babayiğit olarak görmüyorum ama benim de elimden bu kadar geliyor. Plakayı da sırf başbakanımıza hediye olsun diye böyle yazdım. Arka kısmında 'Made in Turkey' yazıyor. İnşallah ileride imkanlarım artar ve daha güzel projeleri hayata geçiririm" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.