SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik Balık Pazarı Özüne Dönecek

Bursa'nın Gemlik ilçesinde tarihi çınarları içinde barındıran Balık Pazarı'nın özüne döndürülmesi için çalışma başlatıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2013 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2013 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gemlik Balık Pazarı Özüne Dönecek
Bursa'nın Gemlik ilçesinde tarihi çınarları içinde barındıran Balık Pazarı'nın özüne döndürülmesi için çalışma başlatıldı. 

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ile birlikte Gemlik Balık Pazarı Mahallesinde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçenin ve mahallenin simgesi olan çay bahçeleri bölgesinde vatandaşlarla sohbet etti.
Gemlik’in marka değerlerinden biri olan Balık Pazarı çay bahçeleri bölgesinde sorunları dinleyen Recep Altepe, kahveler bölgesine yaklaşık 5 yıl önce yapılan boru sundurmalar konusundaki şikayetlerin değerlendirileceğini söyledi. Kahveciler ve vatandaşlarla uzun süre sohbet eden Recep Altepe ve Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, burasının özüne dönmesi için gerekenin ivedilikle yapılacağını söylediler.
Boru kaplama ve sundurmaların yalıtımlı olmadığını ifade eden çay bahçesi işletmecileri, kahvehaneciler ve vatandaşlar, “Yağmur sızıyor, güneş yakıyor, ilçenin simgesi Balık Pazarı semti bu kötü görünümle anılıyor. Ne kışın rahat ediyoruz, ne de yaz aylarında. Sel baskınını, çamuru mu anlatalım, serinleyip, dinlenmek için geldiğimiz bölgede güneş ışınları ile nasıl piştiğimizi mi?” diye sitem ettiler. Bir vatandaş da, Balık Pazarı’nın boru kaplama bu sundurmalar nedeniyle Boru Pazarı olarak anıldığını vurgulayarak, ne görsel, ne de amacı doğrultusunda bir işe yaramayan kaplamaların değiştirilmesini istedi.
Boru görünümlü sundurmanın daha çok benzin istasyonu benzetmesine sebebiyet verdiğini dile getiren bir başka vatandaş da, “Yabancı araçlar gelip geçerken, benzin istasyonu mu? Benzini nereden alacağız?” diye soruyorlar. Tarihi Balık Pazarı Çay Bahçeleri böyle mi olacaktı?” diye sitem etti.
Projeler Müdürlüğü ekiplerini sohbet toplantısına çağıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balık Pazarı Semti için 4 ayrı proje hazırlanması talimatını verdi. Bayram sonuna kadar yapılacak projelerin bölge halkı ve esnafının beğenisine sunulacağını ifade eden Recep Altepe, “Siz hangi projeyi beğenirseniz, biz o projeyi yaşama geçirir, tarihi Balık Pazarı semtini özüne döndürürüz” dedi.
Bu süreçte, yağmur ve yalıtım sorunlarına da geçici çözüm üreteceklerini bildiren Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da, yeni alternatifli projelerin ahşap yapılacak sundurmalara yönelik olacağını açıkladı. Gemlik’in turizmine yönelik gelecek hedeflerini bir kez daha Balık Pazarı Mahallesi sakinleriyle paylaşan Refik Yılmaz, ilçenin her mahalle, cadde, sokak ve köyünün görsel anlamda da iç ve dış turizme yönelik projelendirildiğini belirtti. Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, projelendirme ve yeni yalıtımlı korunak çalışmasının iki ay içinde tamamlanacağını müjdeledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.