SON DAKİKA
Hava Durumu

Gemlik'te spora Büyükşehir katkısı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2012 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2012 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/


 

Bursa’nın spor kenti olması hedefi doğrultusunda tesisleşme hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gemlik Belediyesi’nin de katkılarıyla hayata geçirilen suni çim futbol sahasını törenle sporcuların hizmetine sundu.

Gemlik´teki spor kulüplerinin kullanacak saha bulmakta zorlandıkları ve antrenman yapmak için bile Bursa´nın değişik ilçelerine gitmek zorunda kalması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu’nun ardından ilçeye ikinci büyük spor tesisini kazandırdı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sağlanan arsada, Gemlik Belediyesi’nden de altyapı desteği alan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 700 bin TL’lik yatırımla, 2 portatif tribünü bulunan standart ölçülerdeki suni çim sahayı ilçeye kazandırdı. Amatör spor kulüpleri başta olmak üzere çevredeki gençler ile çocuklara da hizmet verecek olan sahanın açılışı, Başkan Altepe’nin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

"BURSA'DA NE VARSA İLÇELERDE DE OLACAK"

Bursa'yı bir bütün olarak ele aldıklarını ve merkezdeki hizmetlerin tamamının ilçelerde de olması için yoğun çaba içinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu spor tesisi ile Gemlik’teki spor kulüplerinin bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıları bundan sonra yaşamayacaklarını vurguladı. Sadece spor tesisi değil, Gemlik’te altyapıdan çevre yatırımlarına kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak son 2,5 yılda Gemlik’e yaptıkları yatırımın 50 milyon TL’yi aştığına dikkat çekti. Gemlik’in bir şantiyeye döndüğünü, altyapının tümüyle yenilendiğini ifade eden Başkan Altepe, “Asfalt kaplama çalışmalarımız hızla sürüyor. Gemlik ve Kumla´ya meydan kazandırma projemiz hızla ilerliyor. Kurşunlu-Kumsaz´daki 524 bin metrekarelik parkın inşaatı başladı. Gemlik Çarşı Deresi´nin 3 bin 500 metrelik çevre temizliği ve düzenlemesi çalışmaları sürüyor. Bunun yanında bitirdiğimiz tesisleri bir bir açıyoruz. Karacaali Sosyal Tesisleri´nin ardından temelini attığımız Atatepe Sosyal Tesisleri’nin inşaatı da hızla sürüyor. Bursa´yla birlikte Gemlik’in de yaşanabilir sağlıklı bir kent olması, ilçenin tüm güzelliklerinin ortaya çıkarılması en temel amacımız” diye konuştu.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK TESİSLER YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘spor kenti’ hedefi doğrultusunda önemli çalışmaları hayata geçirdiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de açılan her spor sahasının kötü alışkanlıkları engellediğini vurguladı. Bursa’nın spor alanında Türkiye’ye örnek olmaya başladığını ifade eden Şahin, “Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı çalışmalar kapsamında, Bursa´da Fethiye, Yunuseli ve Atıcılar mahallelerinde gerçekten Türkiye´ye örnek spor kompleksleri hizmete alındı. Yine eğitim ve öğretimde sporun öneminden hareketle sayın belediye başkanımız, ´100 Okula 100 Spor Salonu´ projesi çerçevesinde 25 okulumuza spor salonu yaparak gençlerimizin-çocuklarımızın hizmetine sundu. Bunlar, kötü alışkanlıkların önlenmesi, sağlıklı bir nesil yetişmesi açısından çok önemli hizmetler. Yaptığı hizmetler ve spora sağladığı katkılardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

GEMLİK KABUĞUNU KIRDI

Açılışı yapılan saha sayesinde Gemlik’in tarihi günlerinden birini yaşadığını kaydeden Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ise daha bir hafta öncesine kadar içmedeki amatör spor kulüplerinin idman yapmak için bile başka ilçelere gitmek zorunda kaldığını hatırlattı. Yılmaz, "Birbiri ardına yaptığımız hamleler sonucunda kardeşlerimizi böylesine meşakkatli bir durumdan kurtardık. Amacımız gençlerimizi sporla buluşturmak, kahvehane ve internet kafelerden uzak tutarak sporun ahlakı ve disipliniyle buluşmalarını sağlamak. Bize her türlü çalışmamızda desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye teşekkür ediyorum. Gemlik, başkanımız sayesinde kabuğunu kırdı ve yağmur gibi hizmetler almaya başladı. Tesisin tüm sporcu kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Dr. Ziya Kaya Mahallesi Muhtarı Enver Çelik de mahallelerine kazandırılan tesis nedeniyle Başkan Altepe´ye çiçek verdi. Ayrıca yapılan açılış çerçevesinde, ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinden Karadenizspor´a malzeme yardımı da yapıldı. Açılışın ardından Başkan Altepe, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve belediye meclis üyelerinden oluşan karma takım, Gemlik Belediyesi çalışanlarından oluşan karma takımla dostluk maçı yaptı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.