SON DAKİKA
Hava Durumu

Gökçeada'daki Deprem İstanbul'dan Hissedildi

Gökçeada'da 5.3 şiddetinde deprem oldu. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gökçeada'daki Deprem İstanbul'dan Hissedildi
Gökçeada'da 5.3 şiddetinde deprem oldu. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

Gökçeada'da 5.3 şiddetinde deprem oldu. Deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Gökçeada'da saat 08.33'te 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi.

Deprem, Çanakkale ile çevre illerden de hissedildi.

Sıkıntı yok

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, adada meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremle ilgili, "Sarsıntı adada kuvvetlice hissedildi. Ancak çok şükür bir sıkıntı yok" dedi.

Atalay, depremin merkez üssünün Kaleköy olduğunu söyledi.

"Anormal bir şey değil"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek de yaptığı açıklamada, "Deprem, Kuzey Anadolu Fayı'nın Semadirek Adası ile Gökçeada arasındaki fay aktivitesidir. Anormal bir şey değildir" dedi.

Perinçek, depremin sürpriz olmadığını, bölgede insanlarca hissedilmeyen yüzlerce sarsıntı olduğunu söyledi.

Kuzey Anadolu Fay hattının Saros Körfezi'nden Gökçeada'nın kuzeyine uzandığına işaret eden Perinçek, şunları kaydetti:

"Keşke böyle onlarca  deprem olsa da beklenen büyük Marmara depremi için enerji birikmese. Çünkü enerji birikmesi çok daha kötü sonuçlar veriyor. Keşke her 10-15 günde bir böyle  deprem olsa. Kuzey Anadolu Fayı Tekirdağ dolaylarında karaya çıkıyor ve Saros'da denize giriyor. Burada iki fay var, biri Gökçeada'nın yakınında denizin biraz açığında, diğeri Semadirek açıklarında. Bu fay sürekli hareket halinde. Deprem kesinlikle sürpriz değil. Derinlik bu depremde çok önemli değil."

Bu arada,  deprem Bursa ve Balıkesir'de de hissedildi.

"Köylerde incelemelerimiz sürüyor"

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da "Gökçeada kaymakamımızla görüşmem oldu. Çok şükür bir sıkıntı yok. Adada köylerimiz var. Hali hazırda buralarda incelemelerimiz sürüyor. Allah korusun" diye konuştu.

Öte yandan 8.33'de meydana gelen depremin ardından, 3.6, 3.1, 2.2, 1.6, 1.6, 2.2, 2.3 ve 4.0 şiddetinde artçı sarsıntılar kaydedildi.

"Olumsuz ihbara rastlanılmadı"

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Gökçeada'da meydana gelen depremin civar illerde de hissedildiğini ve herhangi bir olumsuz ihbara rastlanılmadığını bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 08.33'te, merkez üssü Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinin Kaleköy mevkisi olan 5.3 büyüklüğünde  deprem meydana geldiği anımsatıldı.

Bölgedeki deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat takip edildiği belirtilen açıklamada, " Deprem civar illerde de hissedilmiş olup, Çanakkale İl AFAD,  Gökçeada İl Jandarma ve İlçe Emniyet ile yapılan görüşmelerde şu an itibarıyla herhangi bir olumsuz ihbara rastlanılmamıştır" ifadesi kullanıldı.

AFAD açıklamasında, depremin başta Çanakkale ve Balıkesir'de olmak üzere civar illerde de hissedildiği ve herhangi bir can kaybı veya hasara yol açmadığı vurgulanırken, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu depremi takip eden bir saat içerisinde AFAD Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları tarafından büyüklükleri 2.1 ile 4.1 arasında değişen 26 artçı  deprem kaydedildi.  Deprem dış merkezine 16 kilometre uzaklıktaki  Gökçeada istasyonunda en yüksek ivme değeri K-G yönünde 86.6 gal olarak ölçülmüştür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.