SON DAKİKA
Hava Durumu

Hacca gitsinler

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye için ne kadar önemli bir kurum olduğunu merak edenl

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2013 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2013 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye için ne kadar önemli bir kurum olduğunu merak edenlerin hacca gitmelerini tavsiye etti.


 
 

Bağış, AB Bakanlığı'nda Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i kabul etti.
Görmez'in kendisi için 2013 yılının ilk ziyaretçisi olduğunu ifade eden Bağış, "Yıla kendisinden hayır duası alarak başlamak bizim için çok büyük bir memnuniyet vesilesi" dedi.

Görmez ise Bağış'a iade-i ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, bunu yeni yılın ilk gününde yapmayı arzu ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2012 yılı içerisinde Avrupa'da İslam'ın ve Müslümanların içinden geçtiği süreçlerle ilgili bir İslamofobi raporu hazırladığını bildiren Görmez, bu raporu ve raporun içeriğiyle ilgili bilgiyi Bakan Bağış'a sunacaklarını söyledi.

Karşılaştırsınlar

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılma tartışmaların hatırlatılması ve bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Bakan Bağış, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın ülke için ne kadar önemli bir kurum olduğunu merak edenler hacca bir gitsinler. Diğer ülkelerden gelen hacı adaylarının konumlarıyla Türk hacı adaylarının konumlarını karşılaştırsınlar, o zaman 'İyi ki Diyanet İşleri Başkanlığı varmış' noktasına onlar da geleceklerdir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Görmez de "Bilakis zaman ilerledikçe Diyanet İşleri Başkanlığı'nın varlığının sadece ülkemiz açısından değil, bütün gönül coğrafyamız açısından, bütün Avrasya coğrafyası açısından, İslam Dünyası açısından ve Avrupa'daki varlığımız açısından çok daha önem arz ettiği ortaya çıkıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.