SON DAKİKA
Hava Durumu

Hadlerini bildirecek kadar güçlüyüz

Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin "Türk milleti, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek ka

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2013 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2013 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avrupa Birliği Bakanı Bağış, Reyhanlı'daki bombalı saldırılara ilişkin "Türk milleti, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür" dedi. 


 
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki  bombalı saldırılara ilişkin "Türk milleti, kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür" dedi.

Bagış, Beyaz Hareket Derneğinin, Fatih'teki "Politika Gençlik ve Siyaset Araştırmaları Merkezi"nin açılışında, Reyhanlı'daki  bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Anneler Günü'ne herkesi üzen bir haberle başladıklarını anlatan Bağış, "Patlayan iki bomba, bu ülkenin huzuruna, kalkınmasına, kardeşlik dokusuna, bölgesine ilham kaynağı olan reformlarına, atılmış bombalardır ama bizim azmimizi, kardeşliğimizi, inancımızı, birlikteliğimizi hiçbir şekilde zedeleyemez" diye konuştu.

Bağış, saldırıyı gerçekleştirenlerin anne sevgisinden nasibini almamış caniler olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Elbette acımızı, yasımızı saklayacak değiliz. Elbette duyguları gizleyecek değiliz. Ama o caniler, zalimler şunu çok iyi biliyor; Türk milleti, acısını sineye çekip kendisine bunu yaşatanlara haddini bildirecek kadar güçlüdür. Bizim gücümüz, milletimiz dayanışma içinde bugüne kadar çok büyük acıları geride bırakmıştır. Allah'ın izniyle bununla mücadelede kararlılığımızı herkes görüyor, herkes görecek."

Devletin bütün birimlerinin Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili yoğun çaba içinde olduğuna işaret eden Bağış, "Bütün bu farklı birimlerin, kurumların, bakanlıkların topladığı bilgiler Başbakanlıkta oluşturulan kriz masasında değerlendirilmektedir ve sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamaları yapacaktır. Herkes şundan emin olsun, biz devlet olma geleneği bin yılı aşmış bir milletiz ve devlet olmanın gereğini iyi biliriz" dedi.

Beşşar Esed'in annesine çağrı

"Bu Anneler Günü'nde özellikle bir anaya çağrıda bulunmak istiyorum, bir anneye buradan bir mesaj göndermek istiyorum" diyen Bağış, şunları söyledi:

"Sayın Enise Mahluf, yani Suriye'deki eli kanlı diktatörün annesi. Hiçbir anne bir zalim doğurmak istemez. Hiçbir anne kendi insanını katleden, kendi şehirlerini bombalayan, günde ortalama 100-150 vatandaşını öldürten bir zalimin, caninin anası olmak istemez. Sayın Mahluf kendisi bile basından takip ettiğimiz kadarıyla ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Kendisi bile yakın çevresine 'Oğlumun sonu Kaddafi'ninkinden beter olacak' demeye başladı. Ama sayın Mahluf, oğlunun kulağını çek, ipini de sen çek, belki evladının acısı yüreğini dağlar ama milyonlarca yeni evlat kazanırsın, milyonlarca evladın hayır duasını alırsın."

Suriye'de kitle imha silahları ya da kimyasal silah kullanıldığına dair bulgular olduğunun söylendiğini ifade eden Bağış sözlerini şöyle tamamladı:

"Kullandıkları silah kimyasal olsa ne fark eder, konvansiyonel olsa ne fark eder? Günde 100-150 insan ölüyor, Suriye'de. Anneler ağlıyor ve Suriye'deki eli kanlı rejim, kendi insanına çok büyük bir zulüm yaşatıyor. Dünyanın buna seyirci kalma lüksü yoktur. Ne Amerika'nın ne Rusya'nın, ne Fransa'nın ne Cezayir'in, ne Katar'ın ne Türkiye'nin, hiçbir ülkenin buna sessiz kalma lüksü yoktur. Hep beraber Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyelerine gerekli baskıyı yapıp bu eli kanlı diktatörün bir an evvel milletini rahat bırakmasını, katliamlarına son vermesini sağlamak zorundayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.