SON DAKİKA
Hava Durumu

Hafta içi 'dekan' hafta sonu 'çiftçi'

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, hafta içi ve sonundaki çalışmalarıyla farklı bir dekan portresi çiziyor. Hafta içinde hastalarına ve üniversitede öğrencilerine yoğun mesai harcayan Gürel, hafta sonunda ise büyüdüğü Gemlik ilçesinin Umurbey Mahallesi'ne giderek, traktöre bağladığı tarım makineleriyle babasından kalan toprağı işliyor, zeytincilik ağırlıklı "çiftçilik" yapıyor. ( Anadolu Ajansı - Ömer Erim Baştımar )

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2016 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hafta içi 'dekan' hafta sonu 'çiftçi'
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, hafta içi ve sonundaki çalışmalarıyla farklı bir dekan portresi çiziyor.





Hafta içinde hastalarına ve üniversitede öğrencilerine yoğun mesai harcayan Gürel, hafta sonunda ise büyüdüğü Gemlik ilçesinin Umurbey Mahallesi'ne giderek, traktöre bağladığı tarım makineleriyle babasından kalan toprağı işliyor, zeytincilik ağırlıklı "çiftçilik" yapıyor.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, hafta içi ve sonundaki çalışmalarıyla farklı bir dekan portresi çiziyor. Hafta içinde hastalarına ve üniversitede öğrencilerine yoğun mesai harcayan Gürel, hafta sonunda ise büyüdüğü Gemlik ilçesinin Umurbey Mahallesi'ne giderek, traktöre bağladığı tarım makineleriyle babasından kalan toprağı işliyor, zeytincilik ağırlıklı




Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan ve bir yıldır da dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Selim Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dekanlığın zor bir görev, özellikle doktorluğun da yıpratıcı bir meslek olduğunu belirterek, çiftçilik yaparak bir nebze de olsa stres atabildiğini söyledi.

Üniversitede görevli öğretim üyelerinin öğrenci yetiştirmesinin yanı sıra hastaların sağlık sorunlarıyla da ilgilendiğine dikkati çeken Gürel, "Hastalarla uğraşmak, onların sorunlarını çözmek başlı başına bir zorluk. Çünkü karşılaştığınız insanın psikolojisi çökmüş oluyor, hastalık zaten onları yıpratmış oluyor. Öğrencilerimizle, evimizle, ailemizle ilgilenmek zorundayız. Bütün bunların oluşturduğu sıkıntı ve stresi bir şekilde üzerimizden atmamız lazım." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.