SON DAKİKA
Hava Durumu

'Hakkari'de 7 şehidimiz var 25 yaralımız var'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var,

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Hakkari'de 7 şehidimiz var 25 yaralımız var'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var." dedi.
Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasına vefatının 80. yılı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle yad ederek başlayan Erdoğan, "Bugün Hakkari'de son neticelerine ulaştığımız oradaki bir mühimmat depomuzun patlamasında 7 şehidimiz var, bunun dışında 25 yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı Hakkari'deki hastanelerde, Van ve ağır olan 4 yaralımızı da şu anda Ankara'ya ambulans uçakla getiriyorlar. İnşallah tedavilerine burada devam edilecek. Rabb'imden yaralılarımıza da şifalar diliyoruz, şehitlerimize rahmet diliyoruz." diye konuştu.
PARİS'TE, SURİYE’DE YAŞANANLARDA ELE ALINACAK
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un daveti üzerine Fransa'ya bir seyahat gerçekleştireceklerini dile getiren Erdoğan, bu seyahatte Birinci Dünya Savaşı'nı sonlandıran ateşkes anlaşmasının 100. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere Türkiye'yi temsilen katılacağını ifade etti. Biz savaşın acısını, savaşların sebep olduğu yıkımları çok iyi bilen bir devletiz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz, Birinci Cihan Harbi sırasında bağımsızlığı için sadece Çanakkale cephesinde 10 binlerce evladını toprağa vermiş bir milletiz. Kafkasya'dan Kanal'a, Irak, Filistin, Suriye, Hicaz, Yemen, Romanya, Makedonya ve Galiçya'da özellikle bu bölgelerde vatanını korumak için can vermiş, mücadele etmiş bir ecdadın torunlarıyız. Paris ziyareti sırasında hem savaşın sebepleri ve sonuçları üzerinde düşünme hem de başta Suriye'de yaşananlar olmak üzere tüm insani dramları ortaya koymanın gayreti içinde olacağız."
TRUMP İLE GÖRÜŞME
Erdoğan, Fransa'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, Trump'la yakın zamanda yaptığı telefon görüşmesini hatırlattı. Telefon görüşmesinde, "Fransa'da da karşılıklı fırsat bulabilirsek, görüşme imkanı yakalarız." denildiğini aktaran Erdoğan, "Paris'e gidince arkadaşlarımız karşılıklı görüşecekler, bir fırsat tesis etmeye çalışacağız ve bu fırsat çerçevesinde ikili bir görüşmeyi yapacağız." bilgisini paylaştı.
“KAŞIKÇI’NIN FAİLİNİ BİLİYORLAR"
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruya ise Erdoğan, şu yanıtı verdi: "Cemal Kaşıkçı ile ilgili olarak şu an itibarıyla elimizde herhangi bir belge, bulgu yok ama bilgi var. Bilgi nedir? Baştan itibaren bunu hep söyledim, buraya gelen bu 15 kişi, şu anda artı 3'le 18 tutuklu. Bu 18 kişi veya daha kısa olarak 15 kişi kesinlikle bir defa hem faili biliyorlar hem de bu cesedin nereye götürüldüğünü biliyorlar. Kaldı ki, daha önce de söyledim, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanının açıklaması oldu, şimdi inkar ediyorlar, 'Yapmadık' diyorlar. Neydi o açıklama? Dedi ki, 'Yerel iş birlikçilerle bunu gerçekleştirdik, yerel iş birlikçilere bunu teslim ettik.' Ben başından itibaren, ne dedim, kim bu yerel iş birlikçiler? Bunu açıklamanız lazım, bunu bilen sizsiniz. Siz değilseniz, bu 15 kişi, katil veya katiller bunlar bunu çok iyi biliyorlar." (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.