SON DAKİKA
Hava Durumu

Halk Maduro'ya sahip çıktı, sokağa döküldü!

Venezuela'da halk Maduro'ya sahip çıkmak için sokaklara dökülürken, birçok ülkeden de destek mesajları geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2019 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2019 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Halk Maduro'ya sahip çıktı, sokağa döküldü!

Venezuela'da halk Maduro'ya sahip çıkmak için sokaklara dökülürken, birçok ülkeden de destek mesajları geldi. 
ABD'nin Venezuela'da gerçekleştirmek istediği darbe girişimine karşı halk ayaklandı! "Biz Maduro'yu seçtik, ona oy verdik başkasına değil" diyen halk darbeye karşı çıkmak ve Maduro'ya desteklerini belirtmek için sokaklara döküldü. ABD'nin darbe girişimini kınayan protestocular "emperyalist bir müdahale istemiyoruz" mesajı verdiler.




ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanımasının ardından Venezuela'nın seçilmiş Devlet Başkanı Maduro'ya destek veren ülkelerden peş peşe açıklamalar geliyor. Başkan Erdoğan, Venezuela'da yaşanan olaylarla ilgili Devlet Başkanı Maduro'yu telefonla aradı ve desteklerini iletti. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendini Devlet Başkanı ilan ederek Başkanlık yemini etmesinin hemen ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklaması Venezuela'yı karıştırdı.

İLK DESTEK BAŞKAN ERDOĞAN'DAN

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını ve desteklerini ilettiğini açıkladı. Maduro, yaptığı konuşmada Türkiye'ye selam gönderdi.

İŞTE DESTEK VEREN O ÜLKELER

ABD destekli darbe girişimine karşı, Türkiye, Rusya, Küba, Meksika, Bolivya, Venezuela'nın seçilmiş Devlet Başkanı Maduro'yu desteklediklerini açıkladı.

VENEZUELA LİDERİ MADURO ABD İLE TÜM İLİŞKİLERİ KESTİKLERİNİ DUYURDU

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasının ardından ABD ile tüm ilişkileri kestiklerini açıkladı. Devlet Başkanı Maduro, başkent Caracas'ta muhalefetin düzenlediği gösterilere karşı Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplanan destekçilerine yaptığı konuşmada, ülkesinin ABD ile siyasi ve diplomatik tüm ilişkilerini kestiğini duyurdu. ABD'nin ülkede meşru hükümete karşı bir darbe tertiplediğini savunan Maduro, ABD'li tüm diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.