SON DAKİKA
Hava Durumu

Hastane peşkeşi yargıda!

  Paralel yapının hastanesine devlet binasını peşkeş çektiği ortaya çıkan dönemin Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra İl Özel İdare

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2016 07:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hastane peşkeşi yargıda!
 

Paralel yapının hastanesine devlet binasını peşkeş çektiği ortaya çıkan dönemin Valisi Şahabettin Harput’un yanı sıra İl Özel İdaresi Daire Başkanı  Yaşar Dursun Ay ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik ile encümen üyeleri hâkim karşısına çıkacak. Dosyada adı geçen isimlerin pasaportlarına el konulurken, yurtdışına çıkma yasağı getirildi.
Dönemin Bursa Valisi Şahabettin Harput’un talimatıyla usulsüz olarak paralel yapının hastanesine 10 yıllığına kiralanan ve kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait binayla ilgili devam eden soruşturmanın tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi. Kasım 2013’te meclisten geçen ve usulsüz olduğu belirlenen kiralamayla ilgili Paralel yapıya hizmet ettiği kamuoyunca da bilinen Harput ve kiralamada kusuru bulunan isimler hâkim karşısına çıkacak.
GÖREVDEN ALINACAĞINI ANLAYINCA…
Bursa'da adeta Paralel yapının valisi gibi çalışan eski vali Şahabettin Harput, görevden el çektirilmesine 3 ay kala İl Özel İdaresi’ne ait binayı usulsüz şekilde evrak oyunuyla Özel Bahar Hastanesi’ne kiraladı. Bursa'nın tam merkezi olan Çarşamba semtindeki 8 katlı ve 10 bin metrekare alan üzerine kurulu binanın 5’er yıllık bölümler halinde yapılan kira sözleşmesi 2012'de sona erdi. Sözleşmenin sona ermesiyle birlikte İl Genel Meclisi kira sözleşmesini sadece 1 yıl uzattı.
İKİNCİ BİNAYI DA VERMEK İSTEDİ
Eski Vali Harput, gerek mevcut hastanenin yanında bulunan ve yine İl Özel İdaresi'ne ait ikinci binayı da hastaneye tahsis etmek için çalışmaya başladı. Fakat bu sırada merkeze çekileceğini öğrenen Harput, bu kez de hastanenin faaliyet gösterdiği binanın kira sözleşmesini uzatmak için harekete geçti. İlgili daire başkanlığının teklifi ile İl Genel Meclisi’ne gelen ve komisyona sevk edildikten sonra bir kısım meclis üyelerinin itirazına rağmen Meclis’ten geçirilen karar ile bina paralel yapının hastanesine 10 yıllığına kiralandı. Bazı İl Genel Meclisi üyelerinin daha fazla gelir elde etmek için binanın, başka teklifler alınarak yeniden kiralanması teklifine karşı çıkan Şahabettin Harput, Özel Bahar Hastanesi'nin kira sözleşmesinin 2013 Mayısından itibaren 10 yıl uzatıldığı yönündeki kararı İçişleri Bakanlığı'na yolladı.
HUKUKU ARKADAN DOLANDI
Durumu fark eden İçişleri Bakanlığı ise kanunlara vurgu yaparak kamuya ait binanın teklif alınarak ihale usulü yeniden kiralanmasını istedi. Bakanlığın cevabı üzerine Şahabettin Harput, kira sözleşmesinin uzatıldığından hiç bahsetmeden binanın yeniden kiralandığını gösteren yazıyı, İçişleri Bakanı'na göstermeden müsteşar vasıtasıyla onaylatmayı başardı. Harput, altında görev yapan bürokrat ve siyasileri de büyük bir vebalin altında bırakırken 3 ay sonra da görevden alındı. Ancak Özel Bahar Hastanesi, aylık 94 bin TL'ye 10 yıl daha kiralamış oldu. Binanın mülkiyeti ise İl Özel İdaresi kapanınca Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.
SORUŞTURMA BAŞLADI
Harput aracılığı ile devlet binasının paralel yapının hastanesine peşkeş çekilmesinin ortaya çıkmasının ardından başlatılan soruşturmada sona gelinde. Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra İl Özel İdaresi Daire Başkanı Yaşar Dursun Ay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Çelik’in de aralarında bulunduğu bürokrat ve siyasiler hakkında soruşturma dosyası tamamlanırken, adı geçen isimlerin pasaportlarına el konularak yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Konunun mahkeme sürecinde o dönem görev yapan Meclis üyelerini de içine alacak şekilde genişleyebileceği bildirilirken, adı geçen isimlerin ağır cezada yargılanması bekleniyor. Yaşanan süreç, Vali Şahabettin Harput’un paralel yapının çıkarı için siyasileri ve bürokratları kullanmaktan çekinmediğini, paralel yapının çıkarları doğrultusunda baskı yaparak hem kamuya hem de adı geçen isimlere büyük zarar verdiği de gözler önüne serdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.