SON DAKİKA
Hava Durumu

Havada hayat kurtarıyorlar

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan hava ambulansı Bursa’da 3 yılda 785 vakaya ulaşarak, kritik müdahalelere imza at

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2012 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2012 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan hava ambulansı Bursa’da 3 yılda 785 vakaya ulaşarak, kritik müdahalelere imza attı. 

Hava ambulansı hizmeti hayat kurtarmaya devam ediyor. Bursa'da 3 Eylül 2009 yılında faaliyete geçen hava ambulansı 3 yılda 785 vakaya müdahale etti. Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa, Balıkesir ve Bilecik illerine hasta taşımak için tahsis edilen hava ambulansı hayat kurtarmaya devam ediyor. Bursa ekibi, ihbarların ardından 7 dakika içinde havalanarak olay yerine hareket ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın 3 sene önce Bursa'ya gönderdiği 112 hava ambulansı, Bursa Afet Yönetim Merkezi'nde konuşlanarak hastaları en kısa zamanda sağlık merkezine ulaştırıyor.

EC-135 tipi hava ambulans helikopterinde her uçuşta 2 doktor, 2 sağlık çalışanı ve 2 pilotla görevlerine devam ediyor. Eksi 35 dereceden artı 50 dereceye kadar her türlü havada hizmet verebilen helikopter, şimdiye kadar çok sayıda vatandaşın hayatını kurtardı. 3 saat havada kalabilen ve saatte 260 kilometre hıza ulaşabilen helikopter, vakalara profesyonel ekibiyle en kısa sürede müdahale ediyor. Hastaları hastanelere ulaştıran hava ambulansının kısa sürede olay yerine intikal ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Bu rakamlar çok önemli. Koordineli bir çalışmayla faaliyet gösteren ekibimiz, her türlü olaya sabırla ulaşarak can kurtarmaya çalışıyor. Bursa’da 2009 Ekim ayında yılında kurulduk. 3 yılda toplam 785 hasta nakledildi. Bunlar kritik vakalar. 2012 yılında 149 vakaya müdahale edildi. Acil ve kritik vakalara helikopter sayesinde zamanında müdahale ediyor. Biz bu hava ambulansının olması çok önemli. Eskiden Batılı ülkelerde bunu bilirdik. Acil sağlık ekiplerinin sevk ve koordinasyonu ile ilgili son 10 yılda inanılmaz bir hızla mesafe kat etti. Helikopterin bölgemizde bulunması bizim için büyük bir nimettir" diye konuştu.

1 Eylül 2009 tarihi itibariyle hizmet veren hava ambulansı, toplumun her kesiminin takdirini topluyor. Yeri geldiğinde hava şartlarını ve coğrafi mevkii dikkate alan ekip, yollara da inerek, trafik kazalarında yaralanan vatandaşlara da ulaşıyor. Hava ambulansı haftanın 7 günü hizmet veriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.