SON DAKİKA
Hava Durumu

Haydar Baş’ın ölümünde şok iddia!

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı ve Kadiri Tarikatı Lideri Haydar Baş’ın koronavirüs nedeniyle ölümünün ardından şok bir iddia gündeme geldi. Baş’ın Akçaabat’ta kendi yaptırdığı camiyi kandil akşamı açtırdığı ve burada akrabalarıyla ibadet ettiği öne sürülürken, olayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gitmesinin ardından Baş ve ailesine test yapıldığı iddia edildi. 

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2020 22:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2020 22:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Haydar Baş’ın ölümünde şok iddia!

Türkiye bu sabah güne sarsıcı bir ölüm haberiyle uyandı. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü Trabzon’daki özel hastanede hayatını kaybetti. Baş’ın vefat haberinin ardından şok bir iddia gündeme geldi. 
İddiaya göre İstanbul’la iş bağlantıları olan Haydar Baş, seyahat yasakları başlamadan Akçaabat’a döndü. Akçaabat TOKİ Konutları’nın yanında kendi yaptırdığı camide kandil akşamı ibadet etmek istedi. Cami imamı bunun yasak olduğunu belirterek karşı çıktı. Ancak Haydar Baş buna rağmen kapıyı açtırdı ve akrabalarıyla birlikte camiye girdi. 

BAKAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

Baş ve adamlarının camiye girmesinin ardından cami imamı müftülüğü, müftülük emniyeti aradı. Polisler gelince küçük bir tartışma çıktı. Bunun üzerine iş büyüyerek İçişleri Bakanlığı’na kadar ulaştı. 
Konu kendisi de Trabzonlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaştı. Soylu, Haydar Baş'a telefon açıp kurallara uyulmasını sağlığı açısından gerekli olduğunu, ölebileceğini söyledi. Test yapılması için talimat vereceğini, zorluk çıkmaması gerektiğini bildirdi.

BAŞ ATEŞLENİNCE TEKRAR TEST YAPILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun devreye girmesiyle Haydar Baş ve yakınlarına test yapıldı. Yapılan ilk testte Baş’ın yanındakilerde pozitif vakalar çıkarken kendisi negatif çıktı ancak 2 gün sonra ateşlenen Baş’a tekrar yapılan test pozitif çıktı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Baş, bugün hayatını kaybetti. Haydar Baş ve ailesinin yaşadığı mahalle de karantinaya alındı. Toplantılarına yüzlerce binlerce kişinin katıldığı, aynı zamanda tarikat lideri olan Baş, Kovit-19 nedeniyle yaşamını yitirdiği için özel önlemlerle defnedilecek ve kimsenin katılmadığı bir cenaze namazı ile uğurlanacak. 

AVUKATTAN MI BULAŞTI?

Haydar Baş’ı ölüme götüren ve ailesinden 17 kişiye bulaşan virüsün İstanbul’dan gelen avukatından bulaştığı öne sürülüyor. Bölgede geniş müştemilatı olan bir külliyesi olan Baş ve ekibinin toplu halde Cuma namazı kıldıkları da iddialar arasında. Devletin kurtarmak ve korumak için büyük çaba sarf ettiği Haydar Baş, siyasi bir figür olmasına rağmen tüm uyarılara kulak tıkayıp bize bir şey olmaz düşüncesine kurban gitmişe benziyor. 

Alpaslan YILDIZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.