SON DAKİKA
Hava Durumu

Haysiyetsiz saldırıya büyük tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden çok ağır hakaretler içeren ahlaksızca bir metinle saldıran Avukat Mert Yaşar hakkında soruşturma başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2021 20:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2021 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Haysiyetsiz saldırıya büyük tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e sosyal medya üzerinden çok ağır hakaretler içeren ahlaksızca bir metinle saldıran Avukat Mert Yaşar hakkında soruşturma başlatıldı. Yaşar’a büyük tepki yağarken, hakarete maruz kalan Özlem Zengin ise sistematik bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Sosyal medya üzerine daha çok düşünmeli ve çalışmalıyız” dedi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik ağır hakaretlerde bulunan Mert Yaşar, sosyal medya üzerinden AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik ahlaksız paylaşımda bulundu. Twitter üzerinden FETÖ'cü yapılanmayla ilgili görüşlerini bildiren Özlem Zengin'i hedef alan hukukçu ve avukat Mert Yaşar, ilkel bir İngiliz geleneğini ima ederek haysiyetsiz paylaşımda bulundu.


SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
 Ahlaksızca saldırının hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aşağılık paylaşımlarda bulunan avukat Mert Yaşar'ın yakalanması için emniyete talimat yazdı. Gelen tepkiler üzerine utanç verici mesajı silen Yaşar hakkında savcılık, "Bir sosyal paylaşım sitesinde Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir." açıklaması yaptı.


TEPKİ YAĞDI
Ahlaksız saldırının ardından Yaşar’a tepki yağarken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Bağımsız Türk yargısından bu Mert Yaşar denen mahlukun en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de gereğinin yapılacağını belirterek, “Sosyal medyada türeyen ahlaksızlık ve itibar suikastları her geçen gün şiddetini artıyor. Tokat Milletvekilimiz, Grup Başkan Vekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır” ifadelerini kullandı.


HESABI SORULACAK
Yine hükümet sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Grup Başkanvekilimiz @AvOzlemZengin 'e çirkin ve ahlaksız bir dille saldıranları kınıyoruz. Bu saldırılara siyasi olarak hak ettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabı sorulacaktır. Grup Başkanvekilimiz @AvOzlemZengin 'i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir. Bu dili kullanabilen birinin her türlü kötülüğün peşinden koşacağına kuşkumuz yok. Kötülüğün ahlaksız dilini mahkum ediyoruz” dedi.


GEREĞİ YAPILIYOR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın da yaptığı paylaşım ile ahlaksız saldırıyı kınadı. Kalın, “Sayın @AvOzlemZengin hanıma dil uzatan kişi esfel-i safilin derecesine inerek ruhundaki karanlığı ve kötülüğü dışarı vurmuş. Bu kötülük elbette maşeri vicdanda ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır.” dedi.  Yaşanan ahlaksız saldırıya tepki veren isimlerden biri de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. Soylu sosyal medya hesabı4 üzerinden çok sert sözlerle Mert Yaşar’a tepki gösterirken, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin'e sosyal medyadan yapılan insanlık dışıdır ahlaksızlıktır. Gereği yapılıyor. Sosyal medyada kişilik/itibar suikastleri, hakaret ve sövgüler sistematik saldırı mekanizması oldu Tekerrür etmemesi için acilen adım atılmalıdır. Geçmiş olsun Özlem Zengin” ifadelerini kullandı. 


(Alpaslan YILDIZ)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.