SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem barınak hem eğitim merkezi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2012 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2012 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, son yıllarda gelişme gösteren barınak hekimliği ve barınak yönetiminde eğitim merkezi haline geliyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Yılmaz Başer, sekiz kişilik ekibi ile 2 hafta boyunca Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde barınak hekimliği ve barınak idaresi konularında eğitim aldı. Türkiye ve dünyada pek çok belediyeye referans barınak olarak örnek olan Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi Bursa’nın ilçe belediyelerinde görev yapan Veteriner Hekim ve personellere teorik ve uygulamalı eğitim imkânı sağlıyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden gelen ekibin bir bölümü koruyucu hekimlik, tedavi ve kısırlaştırma ameliyatlarıyla ilgili eğitim alırken, yardımcı personel olarak görev yapacaklar ise mahallelerde başıboş sokak hayvanı toplama çalışmalarına katıldı.

Heyete Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanları Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Osmangazi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Aysu A. İlman, sokak hayvanları ile ilgili en büyük sıkıntının çevre ilçe veya köylerden hayvanların getirilip şehir merkezine bırakılması olduğunu vurguladı. İlman, belediyelerin 5199 sayılı kanunun emrettiği şekilde en azından geçici bakımevleri adı altında “kısırlaştırma merkezleri” kurmaları gerektiğini kaydetti.
Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak bir süre önce hizmet satın alma yöntemiyle 200 adet köpeği kısırlaştırıp, aşılayıp, alındıkları bölgeye geri bıraktıklarını dile getiren Veteriner Hekim Yılmaz Başel de, olumlu sonuçlar aldıklarını kaydetti. Osmangazi Belediyesi’nin sadece Türkiye’de değil dünya da bu alanda önemli işlere imza attığını anlatan Başel, 2 hafta boyunca süren eğitimin çok faydalı olduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.