SON DAKİKA
Hava Durumu

Hem devlet hem işçi kazandı

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı denetimler sonunda hem devlet hem işçiler kazandı. Denetimleri sonucu, geçen yıl işçilere

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2013 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2013 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın yaptığı denetimler sonunda hem devlet hem işçiler kazandı. Denetimleri sonucu, geçen yıl işçilere ve kamuya 75 milyon 732 bin 168 lira kaynak aktarıldı.


 
 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, iş müfettişleri, geçen yıl işin yürütümü yönünden yapılan programlı teftişler kapsamında konaklama, maden, lokantalar, satış mağazaları, dinlenme tesisleri, çağrı merkezleri ve serbest bölgelerde denetimler yaptı.

İş sağlığı ve güvenliği yönünden de yapı iş yerleri, madenler, Siteler Bölgesi, sınai gaz tesisleri, Manisa, Gaziantep, Kayseri ve Ostim-İvedik organize sanayi bölgeleri ile çağrı merkezleri ve tersanelerinde denetimler gerçekleştirildi.

İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri programlı teftişlerle birlikte geçen yıl işin yürütüm yönünden 26 bin 598 denetimde bulundu. Denetimlerde 967 bin 3 işçinin çalıştığı iş yerlerinde incelemeler yapıldı.

Müfettişler ayrıca iş sağlığı ve güvenliği yönünden 11 bin 533 teftişte bulundu.

Böylece geçen yıl yapılan teftiş sayısı 38 bin 131'i, ulaşılan işçi sayısı da 2 milyon 36 bin 355'i buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.