SON DAKİKA
Hava Durumu

Hizmetlerini fedakarlıkla yaptılar

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Menderes ve Başbakan Erdoğan gibiler hizmetlerini vefakarlık ve fedakarlıkla yaptılar'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2013 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2013 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Menderes ve Başbakan Erdoğan gibiler hizmetlerini vefakarlık ve fedakarlıkla yaptılar'' dedi.


 
 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ümraniye Belediyesi'nce, Ümraniye Nikah Sarayı'nda düzenlenen ''Tevfik İleri'yi Anma Programı''nda yaptığı konuşmaya, tedavi gördüğü hastanede vefat eden gazeteci Mehmet Ali Birand'ı anarak başladı.
Birand'ın saat 18.30'da vefat ettiğini belirten Arınç, cenaze yarına yetişecek olursa MKYK Toplantısı'nın tehir edileceğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da İstanbul'a geleceğini söyledi.

Hem masumdur hem de mazlumdur

Arınç, 50 yaşlarında vefat eden Ahmet Tevfik İleri'yi andıklarını dile getirerek, ''50 yaş genç bir yaş. Bu 50 yaşın içerisine çoğu zulüm olmak üzere önemli bir hayatı sığdırdı. Onunla ilgili hatıraları karıştırırsak, onun gerçek bir mazlum olduğuna inanırız. Hem masumdur hem de mazlumdur'' dedi.
Hem siyasette hem de gençlik liderliğinde rahmetli Tevfik İleri'nin bulunduğu rolün alkışlanmaya değer bir rol olduğunu dile getiren Arınç, ''Çünkü Milli Türk Talebe Birliği, o temiz insanların elinde bugüne kadar geldi ve ülkeyi şimdi yöneten kadro Milli Türk Talebe Birliği'nin Türkiye'deki kadrosudur'' şeklinde konuştu.
Tevfik İleri'nin herhangi bir maddi menfaat peşinde koşmadığını, oğlunun ifadesiyle ''ayın sonunu bile getiremediğini'' anlatan Arınç, şöyle devam etti:
''Eğer Bayındırlık Bakanı, eğer bu işlerle ilgili bir insan ayın sonunu getiremeyecek bir kriz içinde hayatını devam ettirmişse, eşine ve çocuklarına hep sabrı tavsiye etmişse başka bir meziyet aramaya da gerek yok. Siyasette bir idamlık bir de bayramlık gömleği olduğunu iddia eden ve buna samimi olarak sarılan Menderes başta olmak üzere bugünün Başbakanı gibi Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibiler Türk halkına çok büyük hizmetleri bu vefakarlık ve fedakarlıkla yaptılar.''

Darbecilerden hesap sorulmaya başlandı

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Parlamentodaki güçlü irade ve milletimizin her şeye rağmen yüzde 58 'evet'iyle artık Türkiye'de darbecilerden 32 sene sonra hesap sorulmaya başlandı'' dedi.

Arınç, ''28 Şubat'çılardan da, 27 Nisan'cılardan da elbette hesap soruluyor, sorulacak. Bu, demokrasinin güçlendirilmesidir'' şeklinde konuştu.

''Allah AK Parti hükümetlerine 10 yıl içinde 3 defa tek başına iktidar olacak başarı nasip etti'' ifadelerini kullanan Arınç, bunun tesadüfen elde edilmiş bir başarı olmadığını, çünkü AK Parti'nin her seçimde oyunu artırdığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.